שעות פתיחת גן החיות:
ימי א'-ה' משעה 17:00-9:00
ימי שישי וערבי חג 15:30-9:00
יום שבת וחג 17:00-9:00
כניסה אחרונה שעה לפני שעת הסגירה
תצוגת קופי הסנאי פתוחה בשבתות וחגים בלבד

אתם מוזמנים לצפות בחיות המופלאות אצלנו

לחץ על החיה שאתה רוצה לדעת עליה

מכרסמים
דרבן
Hystrix indica | Indian crested porcupine
מארה פטגונית
Patagonian mara | Dolichotis patagonum
קפיברה מצויה
Hydrochoerus hydrochaeris  | Capybara

דרבן

Hystrix indica | Indian crested porcupine

תפוצה: שטחים פתוחים, חולות, יישובי אדם, יערות, חורשות ומדבריות באסיה , מהודו עד תורכיה, חצי האי ערב וישראל. מזון: בצלים, פקעות, קני שורש, ירקות, פירות ואגוזים. מידות: אורך גוף עד 70 ס"מ, אורך זנב כ- 14 ס"מ, אורך קוצים יכול להגיע ל –55 ס"מ. אורך חיים: כ-20 שנים.

הידעת?

הגדול במכרסמים של ארץ ישראל. נקרא על שם הקוצים המעטרים את גבו וזנבו. בשעת סכנה סומר את קוצי גבו ומסוגל לנעוץ את הקוצים (דרבונות) בגוף האויב. הדרבנים חיים בזוגות קבועים והם אחד מהמינים הבודדים המזדווגים למטרת חיזוק קשר ולאו דווקא למטרת רבייה. בארץ מצטמצם מספרם בעקבות בנייה רצופה וצייד. בחי פארק קיימת להקה מתרבה, פעילים בעיקר בלילה ועל כן במהלך היום נצפים בתנומתם. הדרבן נמצא בסכנת הכחדה בדירוג LC - לא בסיכון.

מארה פטגונית

Patagonian mara | Dolichotis patagonum

תפוצה: ערבות ארגנטינה שבפטגוניה. מזון: עשבים, פירות וירקות. אורך חיים: 14 שנים. הידעת? מכרסם הדומה לארנבת, חי בקבוצות קטנות. הזוגות קבועים לכל חייהם ותפקיד הזכר הוא בעיקר להגן על הנקבה והצאצאים מפני תוקפים או זכרים אחרים. בעל חוש שמיעה, ראייה וריח מפותחים לגילוי מוקדם של הטורפים. הנקבה מטפלת בצאצאים במחילה. באותה מחילה יכולים להיות כמה זוגות הורים וצאצאיהם, אך הנקבה תקפיד להניק ולטפל רק בגורים שלה. مارا باتاغونية الانتشار: سهوب ارجنتينية تقع في باتاغونيا الغذاء: الأعشاب, فواكه, وخضراوات متوسط العمر: 14 سنة هل تعلم؟ قارض يشبه الأرنب, يعيش في مجموعات صغيرة. الأزواج دائمين مدى حياتهم, الزوج هو المسؤول على حماية الزوجة والنسل من المهاجمين والذكور الأخرى. لديه حاسّة سمع, وبصر وشم متطوّرة للكشف المبكّر عن المفترسين. الانثى تعتني بالنسل في الجحر. يتواجد في نفس الجحر عدّة ازواج مع نسلهم, مع ذلك, كل انثى ترضع وتعتني بنسلها فقط. דירוג סכנת הכחדה – NT- קרוב לאיום סכנת הכחדה

קפיברה מצויה

Hydrochoerus hydrochaeris  | Capybara

תפוצה: ליד גופי מים באמריקה הדרומית.

מזון: עשב, צמחי מים, פירות וקליפת עצים.

אורך חיים: 12-8 שנים.

הידעת?

המכרסם הגדול ביותר. חיים בקבוצות של 20-10 פרטים. שחיינים מעולים. בעלי קרומי שחייה בין אצבעותיהם. יכולים לעצור את נשימתם מתחת למים עד חמש דקות. על מנת לעכל את מזונם ביעילות- מוציאים את מזונם ללעיסה חוזרת, ומגבירים את כמות חיידקי המעיים שלהם ע"י אכילת הצואה שלהם. בעלי חשיבות אקולוגית כמזון לטורפים וכמצמצמות את כמות צמחיית המים. דרוג סכנת הכחדה - LC - לא בסיכון.

كابيبارا

الانتشار: بالقرب من المسطحات المائية في أمريكا الجنوبية الغذاء: العشب والنباتات المائية والفواكه وقشور الأشجار متوسط العمر: 8-12 سنة. هل تعلم؟ هو أكبر القوارض.  يعيشون في مجموعات تتكون من 10-20 فردًا. يعتبروا سباحين ممتازين. لديهم أغشية للسباحة بين أصابعهم. يمكنهم حبس أنفاسهم تحت الماء لمدة تصل إلى خمس دقائق. من أجل هضم طعامهم بكفاءة، فإنهم يعيدون مضغ طعامهم, ويزيدون من كمية البكتيريا المعوية لديهم عن طريق أكل برازهم. وهم مهمون بيئيًا كغذاء للحيوانات المفترسة كما أنهم يقللون من كمية النباتات المائية.

חי פארק לראות את כל הטבע מקרוב

השאירו פרטים כבר עכשיו, אנו נחזור אלכם בהקדם

    בניית אתרים