תפוצה: יערות ואזורי עשביה עם עצים נמוכים בדרום מזרח אסיה, כולל הודו.
מזון: פירות, עשבים, עלים, שיחים, קליפות, שורשים וגזעי עץ. הפיל אוכל 150 ק"ג מזון ושותה 140 ליטר ליממה.
אורך חיים: כ- 70 שנים.
הידעת?
המאפיין הבולט ביותר של הפילים הוא החדק, שהינו הארכה של החוטם ושל השפה העליונה ובקצהו נחיריים. החדק הוא איבר רגיש במיוחד המכיל שרירים רבים. הפיל מסוגל לבצע פעולות עדינות מאוד בעזרת החדק, כמו להרים בוטן ופעולות רבות אחרות כמו- אכילה, שתייה, הרחה, נשימה, יצירת מגע, השמעת קול, איבוק גופו כנגד טפילים ועוד.
החטים הם השיניים החותכות העליונות. הם קיימים בד"כ רק בזכרים ובעזרתם ניתן לחפור באדמה על מנת למצוא מים, להסיר את קליפת העץ, לסמן עצים ולהילחם. הפילים מראים עדיפות לשימוש בחט ימני או שמאלי, כשם שני האדם הם ימניים או שמאליים.
סיבות להכחדה
- אובדן בית גידול כתוצאה מחקלאות ובירוא יערות
- צייד למזון, חטי שנהב, להשגת פילים לביות וכמניעת כניסה לשטחי חקלאות.
- فقدان بيت التنمية, نتيجة للزراعة وقطع الغابات.
- الصيد لهدف- الغذاء, الانياب, اخذ الفيلة للترويض ومنعهم الدخول للمناطق الزراعية.





