שעות פתיחת גן החיות:
ימי א'-ה' משעה 17:00-9:00
ימי שישי וערבי חג 15:30-9:00
יום שבת וחג 17:00-9:00
כניסה אחרונה שעה לפני שעת הסגירה
תצוגת קופי הסנאי פתוחה בשבתות וחגים בלבד

אתם מוזמנים לצפות בחיות המופלאות אצלנו

לחץ על החיה שאתה רוצה לדעת עליה

דלשינאים
ארמדיל מצטנף דרומי
Southern three-banded armadillo I Tolypeutes matacus
דוב נמלים ענק
Myrmecophaga tridactyla  |  Giant anteater
עצלן דו אצבע חום
Choloepus didactylus | Linne's two-toed sloth

ארמדיל מצטנף דרומי

Southern three-banded armadillo I Tolypeutes matacus

תפוצה: שטחי מישור יבשים במרכז אמריקה הדרומית.

מזון: בעזרת לשונו הדביקה אוסף חרקים, נמלים וטרמיטים. בנוסף אוכל שורשים, פירות וירקות.

אורך חיים: 30-20 שנים.

הידעת?

בע"ח יחידאי, בעל העדפת פעילות בשעות החשכה. אחד משני המינים היחידים של ארמדיל שיכולים להתקפל לכדור מושלם למטרות הגנה עצמית. שלוש החגורות שלו בשריון מאפשרות לו גמישות, על מנת להצמיד את הראש והזנב. הוא משתמש ברגליו החזקות ובטפריו הגדולים כדי לחפור בקן נמלים או מתחת לקליפות העץ, כדי להגיע למזונו. בניגוד לרוב הארמדילים, הוא לא חופר מחילות ולא מותאם לחיים במחילות, אך לעיתים הוא משתמש במחילות נטושות כמו של  דוב נמלים ענק. דירוג סכנת הכחדה: NT- קרוב לאיום. האיום העיקרי עליו הוא הרס בית הגידול לחקלאות, לכידה ומכירה כחיית מחמד או כמזון.  

فرس النهر(الهيبوپوتام) القزم

  الانتشار: يعيش في المناطق السهلية الجافة في وسط أمريكا الجنوبية.

الغذاء: يستخدم لسانه اللزج لجمع الحشرات مثل النمل والنمل الأبيض (الترميت). كما يأكل أيضًا الجذور والفواكه والخضروات.

متوسط العمر:30-20 سنة.

هل تعلم؟

هو حيوان يعيش بشكل منفرد، وينشط أكثر في ساعات الليل. يُعتبر واحدًا من نوعين فقط من الأرماديلو القادرين على الالتفاف على شكل كرة كاملة لحماية نفسه. تساعده الحلقات الثلاث في درعه على الانحناء ليضم رأسه وذيله. يستخدم أرجله القوية ومخالبه الكبيرة للحفر داخل أعشاش النمل أو تحت قشور الأشجار للوصول إلى طعامه. وعلى عكس معظم أنواع الأرماديلو، فهو لا يحفر جحورًا للعيش فيها، لكنه أحيانًا يستخدم جحورًا مهجورة مثل جحور آكل النمل العملاق.   التهديد الرئيسي له هو تدمير موطنه الطبيعي لأغراض الزراعة، بالإضافة إلى اصطياده وبيعه كحيوان أليف أو كغذاء. דירוג סכנת הכחדה: NT - קרוב לאיום.

דוב נמלים ענק

Myrmecophaga tridactyla  |  Giant anteater

תפוצה: ביצה, יערות ושטחי עשב במרכז ודרום אמריקה.

מזון: בטבע- עד 30 אלף נמלים וטרמיטים ביום. בגן החיות- בשר, מזון כלבים, פירות וביצים.

אורך חיים:25-15 שנים.

הידעת?

בע"ח יחידאי. מזהה את טרפו בזכות חוש הריח המפותח שלו. בעזרת 3 הטפרים ברגליו הקדמיות חופר בקן הנמלים, ובעזרת לשונו הרירית והארוכה, המגיעה ל- 60 ס"מ, מוציא משם את מזונו. יכול לאכול כמה אלפי נמלים בדקה, ולשונו יכולה לצאת ולהיכנס מפיו כ-150 פעמים בדקה ואף יותר. חסר שיניים. נחשב לשחיין טוב. בשל גודלו ופרוותו נקרא דוב אך אינו שייך למשפחת הדוביים אלא לדלשינאים – כמו העצלן.

סיבות להכחדה: איבוד שטחי מחייה, תאונות דרכים, צייד, שריפות.

 

דירוג הכחדה: VU - עתידו בסכנה.

 

آكل النمل العملاق

الانتشار: المستنقعات والغابات والمراعي في أمريكا الوسطى والجنوبية.

الغذاء:في الطبيعة – يأكل حتى30 الف نملة ونمل ابيض في اليوم. في حدائق الحيوانات – اللحوم, غذاء الكلاب, فواكة, وبيض.

متوسط العمر:25-15 سنة

هل تعلم؟

حيوان منعزل، يحدد فريسته بواسطة حاسة الشم المتطورة لديه. يستخدم مخالبه الثلاثة في رجليه الأماميتين لحفر عش النمل، ويستخدم لسانه المخاطي الطويل الذي يصل طوله إلى 60 سم لاستخراج طعامه من هناك. يمكنه أن يأكل عدة آلاف من النمل في الدقيقة، ويستطيع أن يدخل ويخرج لسانه من فمه حوالي 150 مرة في الدقيقة أو حتى أكثر. لا يوجد لديه أسنان. يعتبر سباحًا جيدًا.  بسبب حجمه وفرائه، يُطلق عليه اسم الدب، لكنه لا ينتمي إلى فصيلة الدببة، بل إلى ذوات الحوافر - مثل الكسلان.

أسباب الانقراض: فقدان اماكن المعيشة, حوادث المرور، الصيد، الحرائق.

דובת הנמלים אנטונלה הגיעה לחי פארק באפריל 2025

עצלן דו אצבע חום

Choloepus didactylus | Linne's two-toed sloth

תפוצה: יערות גשם בצפונה של אמריקה הדרומית.

מזון: עלים, ענפים, פירות, חרקים, מכרסמים.

אורך חיים: כ- 15 שנים בטבע, מעל 30 שנה בגני חיות.

הידעת?

בגפיים הקדמיות 2 אצבעות עם טפרים באורך 7.5 ס"מ. 3 אצבעות ברגליים האחוריות. נתלה על ענפים במהופך רוב חייו. ישן, אוכל, מזדווג, והנקבה ממליטה, במהופך על העץ. יורד מהעץ רק על מנת לעשות את צרכיו ולעבור לעץ אחר. על הקרקע העצלן נע בזחילה איטית ומגושמת. יכול לשחות היטב. ישן 15-18 שעות ביממה. טמפרטורת הגוף של העצלן יכולה להשתנות ב- 12 מעלות בהתאם לטמפרטורת הסביבה, ונעה בין 24 ל-33 מעלות צלזיוס. בעונה הגשומה משתנה צבע פרוותו מחום לירקרק בגלל אצות הגדלות על פרוותו דבר המסייע להסוואתו.

איום לשרידות: הרס בית הגידול, כריתת יערות, סלילת כבישים, צייד.

 

העצלן נמצא בתצוגה אחת עם קופי הסנאי. התצוגה פתוחה לקהל בשבתות וחגים.

העצלן שייך לתוכנית האירופאית למינים בסכנת הכחדה ה EEP, דירוג סכנת הכחדה LC לא בסיכון.  

كسول ذو الإصبعين البني

الانتشار: غابات الامطار في شمال أمريكا الجنوبية.

الغذاء: أوراق, أغصان, فواكه, حشرات, قوارض.

متوسط العمر:حوالي 15 سنة في الطبيعة, وفوق 30 سنة في حدائق الحيوان.

هل تعلم؟

يوجد في الأطراف الامامية إصبعين مع مخالب بطول 7.5 سم. وأصابع في الأرجل الخلفية. يتعلق على الاغصان رأسًا على عقب معظم حياته. ينام, يأكل, يتزاوج, والانثى تلد, رأسًا على عقب على الشجرة. ينزل من الشجرة ليقضي حاجاتهُ ولينتقل إلى شجرة أخرى. الكسول يتحرك على الارض بزحف بطيء وبتكاسل. يمكنهُ السباحة جيدًا. ينام 18-15 ساعة في اليوم. درجة حرارة جسم الكسول ممكن أن تختلف 12 درجة حسب درجة الحرارة المحيطة، وتتراوح من 24 ل- 33 درجة مئوية. في موسم الامطار يتغير لون الفراء من البني إلى الأخضر بسبب نمو الطحالب على فراءه مما يساعد على تمويهه.

تهديد للبقاء: تدمير الموطن, إزالة الغابات, بناء الطرق, الصيد.

חי פארק לראות את כל הטבע מקרוב

השאירו פרטים כבר עכשיו, אנו נחזור אלכם בהקדם

    בניית אתרים