Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
החי פארק פתוח למבקרים
ימי א-ה משעה 18.00-9.00
ימי שישי וערבי חג 16.00-9.00
יום שבת 18.00-9.00
כניסה אחרונה שעה לפני שעת הסגירה

אתם מוזמנים לצפות בחיות המופלאות אצלנו

לחץ על החיה שאתה רוצה לדעת עליה

אמו
Dromaius novaehollandiae | Emu
אמזונה וינצאוס
Vinaceous amazon | Amazona vinacea
אפרור אפריקני (ז‘אקו)
Grey parrot | Psittacus erithacus erithacus
אקלקטוס
Eclectus parrot | Eclectus roratus
ארה אדומת מצח
Red-fronted macaw | Ara rubrogenys
ארה ארגמנית
Scarlet macaw | Ara Macao
ארה כחולה צהובה
Blue-and-yellow macaw | Ara ararauna
ארה כחולת גרון
Ara glaucogularis | Blue-throated macaw
ארה כחולת כנף
Primolius maracana | Blue-winged Macaw
ארה כחולת ראש
Primolius couloni | Blue-headed macaw
ארה צבאית
Military macaw | Ara militaris
ברבור מצוי
Mute swan | Cygnus olor
ברבור שחור
Black swan | Cygnus atratus
ברווז הבית
Domestic duck | Anas platyrhynchos domestic var.dom
ברווז מוסקובי – ברבר
Muscovy duck | Cairina moschata
ברכיה
Mallard | Anas platyrhynchos
דְּרָרָה מצויה
Rose-ringed parakeet | Psittacula Krameri
חסידה לבנה
White stork | Ciconia ciconia
טווס ירוק
Pavo muticus | Green peafowl
טווס מצוי/הודי
Pavo cristatus | Common peafowl
טורקו לבן ציצית
White-crested turaco | Tauraco leucolophus
יונה מצויצת
Ocyphaps lophotes | Crested pigeon
יונת ניקובר
Nicobar pigeon | Caloenas nicobarica
יען מצוי
Ostrich | Struthio camelus
מגלן קדוש
Sacred ibis | Threskiornis aethiopicus
מנדרין אמריקני (ברווז קרולין)
North American wood duck | Aix sponsa
מנדרין סיני
Mandarin duck | Aix galericulata
נטה אדומת ראש
Red-crested pochard | Netta rufina
נִימְפִית מְצוּיֶצֶת - קוקטיל
Cockatie | Nymphicus hollandicus
ננדו
Greater rhea | Rhea americana
עגור כתר לבן לחיים
Grey-crowned crane | Balearica regulorum
פינגוין הומבולדט
פלמינגו בכיר
Greater flamingo | Phoenicopterus roseus
פלמינגו זוטר
Lesser flamingo | Phoenicoparrus minor
פנינית
Numida meleagris | Helmeted guineafowl
ציפור אהבה פישר
Fischer‘s Lovebird | Agapornis fischeri
קוניור
Psittacara | CONURE
קוניור המחילות
Patagonian conure | Cyanoliseus patagonus
קוניור זהוב
Guaruba guarouba | GOLDEN CONURE
קוניור שמש
Sun conure | Aratinga solstitialis
קזואר מצוי
Double-wattled cassowary | Casuarius casuarius
קקדו גופין
Cacatua goffiniana | Tanimbar Corella
קקדו ורדרד/ גאלה
Eolophus roseicapilla | Galah
קקדו לבן
White cockatoo | Cacatua alba
שקנאי מצוי
Eastern white pelican | Pelecanus onocrotalus
תוכון אוסטרלי
תוכי נזירי
Monk Parakeet | Myiopsitta monachus

אמו

Dromaius novaehollandiae | Emu

Dromaius novaehollandiae | Emu תפוצה: ערבות אוסטרליה. מזון: פירות, זרעים, ירק, חרקים ובע"ח קטנים. בולע אבנים לסיוע בעיכול. אורך חיים: כ- 20-15 שנים. הידעת? העוף השני בגודלו בעולם (אחרי היען).  הנקבות מטילות 25-15 ביצים ירוקות כהות. הזכר דוגר ומטפל באפרוחים. ניתן להבחין בין הזכר לנקבה ע"י שמיעת קולותיהם: לזכר קול נחירה ולנקבה קול תיפוף. אינו מסוגל לעוף אך מפתח ריצה מהירה ומסוגל גם לשחות. إيمو الانتشار: سهوب استراليا. الغذاء: فواكه, بذور, خضار, حشرات وحيوانات صغيرة. يقوم أيضا ببلع الحصى لطحن الغذاء في جهازه الهضمي. متوسط العمر: حوالي 15- 20 سنة. هل تعلم؟ هو ثاني اكبر الطيور في العالم (بعد طائر النعامة). الاناث تضع 15-25 بيضة خضراء غامقة اللون. الذكر يرقد ويهتم بالفراخ. يمكن التمييز بين الذكر والانثى بواسطة سماع أصواتهم: للذكر صوت نخير وللأنثى صوت نقير. لا يستطيع الإيمو الطيران لكنه يستطيع الركض سريعاً وايضاً السباحة. האמו נמצא בדירוג LC- לא בסיכון להכחדה

אמזונה וינצאוס

Vinaceous amazon | Amazona vinacea

תפוצה: יערות וחורשות בברזיל, פרגוואי וארגנטינה. מזון: פירות וזרעים. סוג התוכי אמזונה חי סביב אגן נהר האמזונה. מין זה נחשב לתוכי אינטליגנטי, בעל יכולת דיבור ואופי שליו. פעיל בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות ולפנות הערב כמו אצל רוב התוכים. רוב סוגי האמזונות בעלי גוף בצבע ירוק כשההבדלים בין המינים מתבטאים בקישוטים בצבעים שונים בגוף כמו עורף, חזה, כנפיים וקדמת הראש. סיבות להכחדה: בירוא יערות, צייד וסחר לא חוקי.

أمازون فينيسيوس

الانتشار: غابات واحراش البرازيل, الباراغواي والارجنتين. الغذاء: الفواكه والحبوب. نوع ببغاء الأمازون يعيش حول حوض نهر الأمازون. يعتبر هذا النوع من الببغاء ذكي, اذ يمتلك القدرة على التكلم ويتمتع بطابع هادئ. ينشط في ساعات الصباح الباكرة وقبل المساء مثل معظم انواع الببغاوات. معظم انواع الامازونات تتميز بجسم ذات لون اخضر, والفروق بين الانواع تكون غالباً في الزينة وبالألوان المختلفة للجسم مثل- العنق, الصدر, الاجنحة ومقدمة الرأس. اسباب الانقراض: إزالة الغابات, صيد وتجارة غير قانونية. נמצא בדירוג EN- בסכנת הכחדה
 

אפרור אפריקני (ז‘אקו)

Grey parrot | Psittacus erithacus erithacus

תפוצה: יערות, חורשות וערבות במרכז ובמערב אפריקה. מזון: פירות זרעים ואגוזים. בעל יכולת דיבור מצוינת ואינטליגנציה גבוהה ביותר, מסוגל להבין את משמעות המילים ולבטא את עצמו בעזרתן. בטבע נאספים למנוחה בלהקות המגיעות למאות פרטים. עם הזריחה זוגות או להקות קטנות עוזבות את הקבוצה, ועפות בקריאות רמות לחפש מזון. סיבות להכחדה: אובדן בית גידול, צייד וסחר בלתי חוקי.

الببغاء الرمادي

الانتشار: غابات, أحراش وسهول في مركز وغرب أفريقيا. الغذاء: فواكه بذور وجوز. لديه قدرة عالية على الكلام وذكاء عالي جدا, قادر على فهم معنى الكلمات ويعبر عن نفسه بمساعدتهم. في الطبيعة يتجمعون للاستراحة في مجموعات التي تصل الى مئات الأفراد. مع شروق الشمس أزواج أو أسراب صغيرة ترحل عن المجموعة, وتطير مع أصوات عالية للبحث عن الغذاء. أسباب للانقراض: فقدان بيت التنمية, صيد وتجارة غير قانونية.   האפרור האפריקני נמצא בסכנת הכחדה בדירוג EN -  בסכנת הכחדה.

אקלקטוס

Eclectus parrot | Eclectus roratus

Eclectus parrot | Eclectus roratus תפוצה - יערות וערבות באינדונזיה, גינאה החדשה איי שלמה וצפון אוסטרליה. מזון - פירות, פרחים, זרעים, אגוזים ועלים. התוכי היחיד שבו הבדל הצבעים בין הזכר לנקבה גדול כל כך. צבע נוצות הנקבה - אדום וסגול, מקור שחור; הזכר - נוצותיו ירוקות והמקור צהוב. השונות בין הזכר לנקבה כה גדולה, עד שבעבר נחשבו מינים נפרדים. מספריו בטבע מצטמצמים. בעל יכולת דיבור. בטבע הנקבה דוגרת בחלל עץ על שתי ביצים, הזכר מאכיל אותה בתקופה זו. האקלקטוס נמצא בדירוג סכנת הכחדה LC - לא בסיכון.

ארה אדומת מצח

Red-fronted macaw | Ara rubrogenys

Red-fronted macaw | Ara rubrogenys תפוצה: אזור הררי, חצי מדברי בדרום מרכז בוליביה. מזון: פירות, זרעים, אגוזים, ניצנים ופרחים.

הידעת?

הארה אדומת המצח נחשבת לאחד ממיני הארות הננסיות. הארה היחידה שחייה באזור חצי מדברי שהצמחייה הנפוצה בה הם הקקטוסים ושיחים קוצניים. מקננת בצוקי ההרים, בעקבות מחסור בעצים בעלי גזע עבה.

סיבות להכחדה:

נמצאת בסכנת הכחדה חמורה בעקבות צייד לצורכי מסחר, והרג ע"י מקומיים בעקבות פשיטת הארות על יבולים. הארה אדומת המצח נמצאת בסכנת הכחדה בדירוג - EN בסכנת הכחדה.

ארה ארגמנית

Scarlet macaw | Ara Macao

תפוצה: יערות באמריקה המרכזית וצפון מרכז אמריקה הדרומית. מזון: פירות, פרחים, צוף, אגוזים וזרעים. הארה היא התוכי הגדול ביותר. צבעיה העזים מתמזגים היטב עם צבעי הצמחייה האדומה, ירוקה, כחולה של יערות הגשם. כשהיא חסרת תנועה קשה לראותה. כשאר הארות, חיים בקשר זוגי עם אותו בן/בת זוג לכל החיים. את הקנים הם בונים בחלל העץ בקרבת הצמרת, מקום המוגן בפני טורפים. הגוזלים עוזבים את הקן רק לאחר שנה עד שנתיים. مكاو قرمزي الانتشار: غابات بأمريكا الوسطى وشمال وسط أمريكا الجنوبية. الغذاء: فواكه, أزهار, رحيق, جوز وبذور. المكاو هو أكبر نوع من أنواع الببغاء. تندمج الوانها الزاهية بشكل جيد مع الوان النباتات الحمراء, الخضراء,  الزرقاء في غابات المطر. عندما يكون قليل الحركة يكون من الصعب رؤيته. مثل باقي المكاو, يعيشون بعلاقة زوجية مع نفس الزوج/الزوجة مدى الحياة. هم يبنون الاعشاش في مساحة الشجرة بالقرب من القمة, في مكان محمي من الحيوانات المفترسة. تترك الفراخ العش فقط بعد سنة الى سنتين.   דירוג הכחדה LC - לא בסיכון

ארה כחולה צהובה

Blue-and-yellow macaw | Ara ararauna

תפוצה: יערות וסוואנות במרכז וצפון אמריקה הדרומית. מזון: פירות, פרחים, צוף, אגוזים וזרעים. ככל התוכים, גם לארה שתי אצבעות הפונות לאחור ושתיים לפנים. המקור משמש לה כרגל שלישית והיא מסתייעת בו לטיפוס ואחיזה על עצים. בעזרת המקור החזק שוברת קליפות גרעינים ואגוזים בקלות, ובלשונה העבה היא מפרידה אותם מהקליפה. סידור הנוצות השחורות סביב העין מסייע לזיהוי הפרטים בלהקה. المكاو الأزرق والأصفر الانتشار: غابات وسافانا في مركز وشمال أمريكا الجنوبية. الغداء: فواكه, أزهار, رحيق, جوز وبذور. ككل الببغاوات, ايضًا للمكاو إصبعين في الخلف وإصبعين في الأمام. المنقار بمثابة رجل ثالثة وهو يستخدمه للصعود والتسلق على الأشجار. بمساعدة المنقار القوي يكسر قشر المكسرات والجوز بسهولة. وفي لسانه السميك يفصلها عن القشرة. ترتيب الريش الأسود حول العين تساعد على كشف الافراد بالمجموعة.   נמצאת בדירוג הכחדה - LC - ללא סיכון

ארה כחולת גרון

Ara glaucogularis | Blue-throated macaw

תפוצה: מטעי דקלים באזור מישורי עם ביצות, בצפון מרכז בוליביה. מזון: פירות בעיקר תמרים, ופירות טרופיים. ממעיטים באכילת זרעים ואגוזים. אוהבים לקנן בטבע בחללים של דקלים. מחפשים מקום קינון חדש בכל שנה. מכיוון שהם מתחרים עם עופות אחרים על מקומות קינון הם מקדימים את הקינון יחסית  לשאר העופות כדי לאכלס ראשונים את הקן. לרוב בוקעים 3 ביצים. 2 גוזלים דומיננטיים יקבלו הזנה מיטבית והגוזל השלישי החלש יותר יקבל הזנה מינימלית. במידה ואחד הגוזלים ימות, יקבל הגוזל החלש הזנה מועדפת וישלים את פערי הגדילה כאחיו. נשארו מאות בודדות של פרטים בטבע ופעולות שימור כמו הוספת קינים מלאכותיים ושמירה עליהם ועל הגוזלים מתבצעת ויכולה לשפר את מצבם בטבע. ריבוי פרטים בגני חיות משמש כעתודה למניעת הכחדתם. סיבות לסכנת הכחדה: צייד למסחר, צמצום מקומות קינון בעקבות כריתת עצים. مكاو الحنجرة الزرقاء الانتشار: بساتين النخيل في منطقة مستوية في المستنقعات, في شمال مركز بوليفيا. الغداء: فواكه; بالأساس تمر, وفواكه استوائية. يقللون من اكل البذور والمكسرات. يحبون التعشيش في الطبيعة في مساحة النخيل. يبحثون عن عش جديد كل سنة. نظرا لتنافسهم مع طيور أخرى على أماكن التعشيش, فانها تقدّم التعشيش مقارنة للطيور الأخرى من اجل احتلال العش اولًا. غالبًا ما تضع الانثى 3 بيضات. فرخين منهم يحصلون على تغدية جيدة والفرخ الثالث الضعيف سوف يتلقى الحد الأدنى من التغذية. اذا مات أحد الفراخ, سوف يتلقى الفرخ الأضعف تغدية إضافية وسيكمل فجوات النمو مثل أخويه. بقيَ منهم مئات الافراد وحيدون في الطبيعة, وعمليات الحفظ مثل إضافة اعشاش اصطناعية والمحافظة عليهم وعلى الفراخ تم تنفيذها وذلك يمكن من تحسين وضعهم في الطبيعة. تكاثر الافراد في حدائق الحيوانات يستعمل للمستقبل لمنع انقراضهم. أسباب تعرضهم للانقراض: صيدهم لهدف التجارة, تقليل أماكن التعشيش نتيجة قطع الأشجار.   דירוג סכנת הכחדה CR- בסכנת הכחדה חמורה שייך ל EEP - התוכנית האירופאית למינים נכחדים

ארה כחולת כנף

Primolius maracana | Blue-winged Macaw

Primolius maracana | Blue-winged Macaw תפוצה - יערות במזרח ומרכז אמריקה הדרומית. מזון - זרעים, פירות ואגוזים. אורך חיים - 50-60 שנים. נראים בטבע עפים בזוגות או בחבורות. הנקבות דוגרות 29 יום על הביצים. הצעירים נשארים עד גיל שנה עם הוריהם. נפוץ בברזיל, אך במקומות אחרים ניצוד לצרכי מסחר, או ע"י חקלאים הרואים בו מזיק. סובל מכריתה מאסיבית של יערות. כל אלו מביאים אותו לדירוג סכנת הכחדה - קרוב לאיום.
مكاو أزرق الجناح الانتشار - غابات في شرق ومركز أمريكا الجنوبية. غذاء- بذور, فاكهة وجوز. متوسط العمر - 60-50 سنة.

هل تعلم؟

نراهم في الطبيعة يطيرون بأزواج او بمجموعات. الاناث يركضون على البيض 29 يوما. يبقون الصغار حتى عمر سنة مع والديهم. منتشر بالبرازيل, لكن في أماكن أخرى يصطاد لحاجات تجارية, او يصطاد بواسطة المزارعين الذين يعتبرونه كمسبب ضرر لزرعهم. يعاني من قطع واضح للغابات. كل هذه الأسباب تجعله مهدد للانقراض.

ארה כחולת ראש

Primolius couloni | Blue-headed macaw

Primolius couloni | Blue-headed macaw

תפוצה: יערות גשם סמוכים לנהרות וביצות בחלקים מפרו, ברזיל ובוליביה.

מזון: פירות, עלים, פקעות, זרעים, אגוזים.

אורך חיים: כ-50 שנים.

הידעת?

יעדיפו להיות בקבוצה של 2-4 פרטים, או יצטרפו ללהקות של ארות מסוגים שונים. נצפו בטבע מלקקים מרבצי חימר לצריכת נתרן וכנגד רעלנים במזון.

סיבות לסכנת הכחדה:

צייד למסחר, כריתת עצים.

דירוג סכנת הכחדה VU - עתידו בסכנה.


مكاو كحلي الرأس

الانتشار: الغابات الممطرة القريبة من الأنهار والمستنقعات في أجزاء من بيرو, البرازيل وبوليفيا.

الغداء: فواكه, أوراق, درنات, بذور, جوز.

متوسط العمر: تقريبا 50 سنة.

أتعلم؟

يفضلوا ان يكونوا في مجموعة مكونة من 4-2 أفراد, او الانضمام لمجموعات مكاو من أنواع مختلفة. لوحظ أن في الطبيعة لعقوا رواسب الطين لاستهلاك الصوديوم وضد السموم في الطعام.

أسباب خطر الانقراض:

صيد للتجارة, قطع الأشجار.

ארה צבאית

Military macaw | Ara militaris

תפוצה: יערות במזרח אמריקה הדרומית ומקסיקו. מזון: פירות, פרחים, צוף, אגוזים וזרעים. תוכי החי בטבע בלהקות גדולות. רעשני מאוד. בעל מגוון קולות של פיצוח חזק וצלילים צורמים. כמו שאר תוכי הארה בעל יכולות חיקוי קולות. בגלל נוצותיו הירוקות המזכירות מדי חייל נקרא ארה צבאית. סיבות לסכנת הכחדה: אובדן בית גידול וצייד בלתי חוקי למסחר.  
مكاو عسكري الانتشار: غابات شرق أمريكا الجنوبية ومكسيكو. الغداء: فواكه, أزهار, رحيق, جوز وحشرات. ببغاء يعيش في الطبيعة بمجموعات كبيرة. مزعج جدًا. لديه مجموعة واسعة من أصوات تكسير قوية وأنغام شديدة. مثل باقي ببغاوات المكاو لديه قدرة تقليد أصوات. من اجل ريشه الأخضر الذي يذكرنا بزي الجندي اطلق عليه اسم المكاو العسكري. أسباب للانقراض: فقدان الاعشاش وصيد غير قانوني للتجارة.   ארה צבאית נמצאת בסכנת הכחדה בדירוג VU - עתידו בסכנה. משתתפת בספר היוחסין האירופאי ה- ESB

ברבור מצוי

Mute swan | Cygnus olor

Mute swan | Cygnus olor תפוצה: מפרצים, ביצות ואגמים באירופה, אסיה וצפון אפריקה. מזון: בעיקר צמחי מים: עלים ניצנים וזרעים. גם תולעים, חרקים, דגים וצפרדעים. מידות: אורך גוף - 1.5 מטר, אורך כנף כ-58 ס"מ, מוטת כנפיים: 2.55 מטר. אורך חיים: כ-15 שנים.

הידעת?

בשעת חיפוש המזון מחדיר הברבור את צווארו הארוך ואוסף את מזונו. לעיתים הוא מתהפך תוך כדי טבילת קידמת גופו בתוך המים, וכך הוא מגיע לצמחים וזרעים המצויים בשכבת מים עמוקה. צורתו של הברבור, גודלו וצחור נוצותיו הפכוהו לסמל החן והתגלמות הטוהר והיופי במיתולוגיה ובפולקלור של תרבויות שונות. בגלל תנאי מזג האוויר בארץ בקיעת אפרוחים הוא הליך מסובך. למרות זאת היו בעבר בקיעות מוצלחות של אפרוחים באגם הברבורים שבחי פארק.

ברבור שחור

Black swan | Cygnus atratus

Black swan | Cygnus atratus

תפוצה: מפרצים, ביצות ואגמים באוסטרליה וניו זילנד .

מזון: בעיקר צמחי מים: עלים ניצנים וזרעים. גם תולעים, חרקים, דגים וצפרדעים.

אורך חיים: כ-15 שנים.

הידעת?

חי בלהקות. כל נוצותיו שחורות, משמש כסמלה הרשמי של אוסטרליה המערבית.

הזכר והנקבה נשארים יחדיו למשך כל חייהם.

ברווז הבית

Domestic duck | Anas platyrhynchos domestic var.dom

Domestic duck | Anas platyrhynchos domestic var.dom תפוצה: סביבת מקווי מים, שדות חקלאיים ומשקים בכל העולם. מזון: זרעים, חלקי צמחים ויצורים זעירים כמו סרטנים, ורכיכות. אורך חיים: כ-30 שנים.

הידעת?

ברווז הבית בּוּיַת מברווז הברכיה ודומה לו בתכונות רבות. לברווז הבית גזעים רבים הנבדלים בגודלם, צבע נוצותיהם, גודל הביצים ותפוצתם. הברווז משמש לייצור ביצים, בשר, פלומה, כחיית מחמד ונוי. הנקבה דוגרת על הביצים כ-28 ימים והיא זו המטפלת באפרוחים, ללא עזרת האב.

ברווז מוסקובי – ברבר

Muscovy duck | Cairina moschata

Muscovy duck | Cairina moschata תפוצה: במקור - אזורים מיוערים ליד מקווה מים במקסיקו, מרכז ודרום אמריקה, ארה"ב וקנדה. יובא לאירופה. מזון: שורשים, גבעולים, עלים, זרעים, דגים קטנים, זוחלים, סרטנים וחרקים. אורך חיים: כ-8 שנים.

הידעת?

למרות מזג האוויר הטרופי שנמצא בתפוצתו המקורית, מתאים עצמו גם למזג אוויר קר, עד למינוס 12 מעלות. בוית על ידי האינדיאנים באמריקה. במאה ה-16 הובא המין לאירופה ע"י חברת ספנות ממוסקבה. מכאן קיבל את שמו. כהגנה מטורפים ישן בלילה במים. עלולים להיות תוקפניים ולנקר בחוזקה כהגנה. בעלי תקשורת מפותחת הכוללת כשכושי זנב נמרצים, הגבהת והנמכת ראש, רעשי לחישות וגִעגועים.
بط موسكوفي - بربر الانتشار: المناطق المشجرة بجانب تجمعات المياه بالمكسيك, مركز وجنوب امريكا, الولايات المتحدة وكندا. إستورد لأوروبا. الغذاء: جذور, سيقان النباتات, الأوراق, بذور, أسماك صغيرة, زواحف, سرطانات وحشرات. متوسط العمر: 8 سنوات.

هل تعلم ؟

على الرغم من الطقس الأستوائي الموجود في أماكن أنتشاره الأصلية, يلائم نفسه أيضا للطقس البارد , حتى 12 تحت الصفر (12-). دجن على أيدي الهنود بأمريكا. بالمائة ال 16 أستورد هذا النوع لأوروبا عن طريق شركه نقل بحري من موسكوفا, من هنا جاء إسمه. كحمايه من الحيوانات المفترسة ينام ليلا بالمياه. قد يكون عدواني وينقر بشدة كحمايه. ذوي قدرة أتصال متقدمة, تحريك الذنب بسرعة, رفع وخفض الرأس, ضجيج همسات و قوقئة.

ברכיה

Mallard | Anas platyrhynchos

Mallard | Anas platyrhynchos תפוצה: מאגרי מים שונים, מתוקים ומלוחים באזורי אקלים שונים, באירופה, אפריקה, אסיה, אוסטרליה וצפון אמריקה. מזון: לאחר סינון המים והחול בעזרת המקור הרחב והמשונן בקצהו, נותרים למאכל זרעים, חלקי צמחים ויצורים זעירים כמו סרטנים ורכיכות.

הידעת?

הברכייה בויתה בעבר במשך זמן רב וזנים המוכרים היום כברווז הבית הם צאצאיה, לכן היא נחשבת לאם ברווז הבית. לזכר נוצות צבעוניות והנקבה חומה, אפורה ומנומרת. לנקבה מגוון רב של קולות הנשמעים למרחקים. לעומתה יכול הזכר להפיק רק קול פשוט. בנדידתם מתארגנים בלהקות בעלות מבנה ראש חץ ועפים במהירות של עד 80 קמ"ש.

סיבות להכחדה:

למרות שמין זה בעל פוטנציאל רבייה גבוה, קיים חשש לתמותה כתוצאה מ: 1. זיהום של חומרי הדברה ונפט. 2. צייד למאכל ולמטרת ספורט. 3. רגישות למחלות.

דְּרָרָה מצויה

Rose-ringed parakeet | Psittacula Krameri

Rose-ringed parakeet | Psittacula Krameri לזכר - פס שחור בצוואר היוצר מראה טבעת. ציפור מחמד נוחה הנוטה ללעוס כל דבר. מוגדר כמין פולש בארץ, הדוחק מינים מקומיים. משמיע קולות חזקים הנשמעים כצעקה בשעת תעופה ועל עצי הקינון.
درره للذكر خط أسود في الرقبة يظهر كحلقة. طائر أليف مريح ويميل إلى مضغ كل شيء. يعرف كنوع معتدي في البلاد. الذي يكبح أنواع محلية. يُسمع أصوات قوية تسمع كصرخة في ساعات الطيران وعلى أشجار التعشيش.

חסידה לבנה

White stork | Ciconia ciconia

White stork | Ciconia ciconia

תפוצה: סביבת ביצות ושדות באירופה אסיה ואפריקה. חולפת, חורפת ומקננת בישראל.

מזון: בעיקר חרקים אך גם דגים, דו חיים, נחשים, אפרוחים וגוזלים שונים ומכרסמים.

מידות: אורך גוף: 112-94 ס"מ, אורך כנף: 53-60 ס"מ

מוטת כנפים: 2 מטר.

אורך חיים: בטבע: 12-10 שנים, בשבי עשויה להגיע ל- 30 שנים.

הידעת? החסידות הן הציפורים הראשונות שטובעו בטבעת סימון למטרות מדעיות החל משנת 1906.

(החסידות באירופה מתחלקות לשתי אוכלוסיות: המערבית הנודדת דרך ספרד למערב אפריקה, והאוכלוסייה המזרחית הנודדת דרך תורכיה וישראל וחורפת במזרח ודרום אפריקה).

החסידות נוהגות לשוב שנה אחר שנה לאותו הקן, הזכר מקדים לבוא.

הוא מוכן להשתדך לכל נקבה מזדמנת, אך אם פוגש את בת זוגתו מאשתקד מגורשת הנקבה המזדמנת ובת הזוג מתקבלת בברכות טקסיות.

טווס ירוק

Pavo muticus | Green peafowl

Pavo muticus | Green peafowl

טווס מצוי/הודי

Pavo cristatus | Common peafowl

Pavo cristatus | Common peafowl

טורקו לבן ציצית

White-crested turaco | Tauraco leucolophus

White-crested turaco | Tauraco leucolophus תפוצה: סביב נהרות ביערות וחורשות בין מזרח ניגריה למערב קניה. מזון: פירות דרגת סכנת הכחדה: LC, ללא חשש

יונה מצויצת

Ocyphaps lophotes | Crested pigeon

Ocyphaps lophotes | Crested pigeon

الحمامة المتوجة

תפוצה: יערות, ערבות, אזורי מרעה ברחבי אוסטרליה.

מזון: זרעים, עלים, עשבים, חרקים.

דירוג סכנת הכחדה: LC - לא בסיכון

יונת ניקובר

Nicobar pigeon | Caloenas nicobarica

Nicobar pigeon | Caloenas nicobarica תפוצה: יערות באיי ניקובר באוקיינוס ההודי בין הודו לתאילנד, נמצאת במספרים קטנים באיי שלמה, תאילנד, גינאה. מזון: פירות, זרעים, ניצנים.

הידעת?

היונים עפים בלהקות מסודרות מאי לאי לחיפוש מזון ומקום לינה בטוח. ליונים הבוגרים זנב לבן המשמש כמעין פנס בשעת תעופה עם שחר או בין ערביים. הזנב הלבן מסייע לשמור על אחידות הלהקה בשעת תעופה. מספרם בטבע נמצא בירידה בעקבות אילוץ היונה לחפש מזון באזורי השפלה החשופים. ריבוי טורפים כמו חתולים וחולדות באזורים אלו מעלים את סיכויי הטריפה של היונים. בנוסף, צייד למסחר והרס שטחי מחייה בעקבות בנייה, מצמצמים את מספרם בטבע.

יען מצוי

Ostrich | Struthio camelus

Struthio camelus Common ostrich النعامة תפוצה: ערבות ומדבריות לאורך מרכז ודרום אפריקה. מזון: עשב, זרעים, חרקים וזוחלים קטנים. בולע אבנים וחפצים המסייעים לטחון את מזונו. אורך חיים: 50-40 שנים. הידעת? הגדול והמהיר בעופות. חסר יכולת תעופה. חיים בלהקות של 5 עד 50 פרטים, בסמיכות לאנטילופות וזברות. לזכר נוצות שחורות, לנקבה אפורות. תוקפים את אויביהם בבעיטות חזקות המופנות קדימה. אם ירגישו סכנה יכולים להניח את ראשם על הקרקע, מכאן נולד המיתוס השגוי לפיו יענים טומנים את ראשם באדמה. הזכר נקרא יען, הנקבה יענה ולא בת יענה שהוא עוף דורס מקראי. דרוג סכנת הכחדה LC- לא בסיכון الانتشار: السهوب والصحاري في جميع انحاء وسط وجنوب افريقيا. الغذاء: عشب, بذور, حشرات وزواحف صغيرة. تبلع حجار واشياء تساعده على طحن الطعام. متوسط العمر: 40-50 سنة هل تعلم؟ النعامه هي اكبر واسرع الطيور. ليس لديه قدرة على الطيران. تعيش في مجموعات من 5 الى 50 فرد, بالقرب من الظباء والحمير الوحشيّة. الذكر لديه ريش اسود, وريش رمادي للانثى. يتصدّون لأعدائهم بركلات أماميّة قويّة. عندما يشعرون بالخطر, يضعون رأسهم على الأرض, من هنا جاء الاعتقاد الخاطئ الذي يقول أن النعام تدفن رأسها في الأرض. الذكر يسمى نعام والانثى تسمى نعامة.

מגלן קדוש

Sacred ibis | Threskiornis aethiopicus

Sacred ibis | Threskiornis aethiopicus תפוצה: סביבת מים ושדות חקלאיים באפריקה. מזון: חרקים, תולעים,סרטנים וזוחלים. מידות: אורך גוף:כ- 62 ס"מ. אורך כנף: כ-31 ס"מ. אורך חיים: כ-20 שנים.

הידעת?

המקור כפוף בעל צורת מגל, הראש והגרון חשופים מנוצות. ציפור זו הייתה מקודשת במצרים הקדומה, בגלל התועלת שהביאה בהשמדת ארבה ונחשים ארסיים. פרטים חנוטים רבים נמצאו במצרים, ודמותו של המגלן הקדוש הייתה לסמלו של האל תות – אל הכתיבה, הדיבור והחכמה.

מנדרין אמריקני (ברווז קרולין)

North American wood duck | Aix sponsa

North American wood duck | Aix sponsa תפוצה: מקווי מים מתוקים, ביצות. אגמים ונחלים באמריקה הצפונית, מקנדה עד קליפורניה בחוף המערבי, ודרום פלורידה בחוף המזרחי. מזון: בלוטים, זרעים, וצמחי מים. מעט חרקים. אורך חיים: 20-30 שנים.

הידעת?

הזכר נחשב לאחד העופות הססגוניים ביותר. הנקבה לעומתו, כמו רוב העופות, בעלת צבעי הסוואה המותאמים לסביבה בעת הדגירה על הביצים. הקן ממוקם לרוב, בגזעים חלולים בגובה רב מעל הקרקע. האפרוחים שבוקעים, יוצאים מהקן הגבוה, וקופצים לאדמה מכוסת עלים ולכן אינם ניזוקים. מסוגלים לעוף במהירות של עד 90 קמ"ש. שכיחים בגני חיות, אך מספרם בטבע הולך ומצטמצם.

סיבות להכחדה:

1. זיהום וירידה באיכות המים, הגורמים, בין היתר, לצמצום במזון הצמחי. 2. צייד בלתי חוקי. 3. רגישות למחלות.

מנדרין סיני

Mandarin duck | Aix galericulata

Mandarin duck | Aix galericulata תפוצה: מקווי מים מתוקים, ביצות. אגמים ונחלים במזרח אסיה. מזון: בלוטים, זרעים, וצמחי מים. מעט חרקים. נמצא בבית העופות - האוויאר. בתקופת החיזור, הזכר בולט בנוצותיו המרהיבות והססגוניות, והנקבה בעלת צבעי הסוואה - כיאה לאם הדוגרת על ביציה ומסתתרת בין סבך השיחים.

נטה אדומת ראש

Red-crested pochard | Netta rufina

Red-crested pochard | Netta rufina תפוצה: מקווי מים עמוקים, מתוקים ומלוחים עם צמחיית גדות בדרום אירופה ואסיה, וצפון אפריקה. מזון: צמחי מים, חסרי חוליות ימיים, חרקי מים.

הידעת?

ברווז חברותי החי בלהקות. לזכר ראש ומקור אדום, לעומת הנקבה החומה - אפרפרה. הקן העשוי שורשים, ענפים ועלים, נמצא על הקרקע ומוסתר על ידי הצמחייה. לעיתים, קיימת טפילות כאשר הנקבה מטילה ביצים בקן של מין אחר.

סיבות להכחדה:

1.זיהום וירידה באיכות המים, הגורמים, בין היתר, לצמצום במזון הצמחי. 2. צייד בלתי חוקי. 3. רגישות למחלות.

נִימְפִית מְצוּיֶצֶת - קוקטיל

Cockatie | Nymphicus hollandicus

Cockatie | Nymphicus hollandicus מקור הקוקטיל באוסטרליה. מסוגל לחקות צלילים ומנגינות. בניגוד לשאר התוכים, הזכר והנקבה שותפים יחדיו בדגירה ובגידול הגוזלים. הזכר דוגר ביום והנקבה במשך הלילה.
أصل الكوكتيل من استراليا. قادر على تقليد أصوات والحان. خلافا لغيرها من الببغاوات, الذكر والأنثى يشتركون في حضانة وتربية الفراخ. الذكر يحضن البيض في النهار والأنثى خلال الليل.

ננדו

Greater rhea | Rhea americana

Greater rhea | Rhea americana תפוצה – ערבות ארגנטינה וברזיל. תזונה - עשבייה, זרעים, פירות וחרקים. אורך חיים – כ- 40 שנים.

הידעת?

הקטן בסדרת היְעֵנָאים אליה שייכים גם היען, האמו והקזואר. הזכר דוגר לבדו על הביצים שאותם מטילה הנקבה, ומטפל באפרוחים. נקרא על שם הקול שהוא משמיע.

סיבות להכחדה:

1. איבוד שטחי מחייה כתוצאה מבירוא יערות. 2. צייד.

עגור כתר לבן לחיים

Grey-crowned crane | Balearica regulorum

Grey-crowned crane | Balearica regulorum كركي متوّج ذو خدود بيضاء תפוצה: סמוך למקור מים בערבות דרום מזרח אפריקה. מזון: צמחים, חרקים, לטאות, תולעים וזרעים. אורך חיים: 25-22 שנים. הידעת? נקראים על שם ציצית הנוצות הצהובות דמויות הכתר והלחיים הלבנות. קולם נשמע למרחק של קילומטרים. שומרים על זוגיות קבועה במהלך החיים. החיזור מלווה בקריאות, קידות וקפיצות. שני בני הזוג דוגרים על הביצים והאפרוחים. בהגיעם לגיל 3 חודשים הם עוזבים את הוריהם ומצטרפים לקבוצת צעירים אחרים. סיבות להכחדה: אובדן שטחי ביצה, שימוש בהדברה המפחיתה מזון וגורמת להרעלות. الانتشار: بالقرب من مصادر المياه في سهوب جنوب شرق افريقيا الغذاء: نباتات, حشرات, سحالي, ديدان والبذور. متوسط العمر: 22-25 سنة هل تعلم؟ يُطلق عليه هذا الاسم لامتلاكه ريش اصفر فوق رأسه يشبه التاج, وخدود بيضاء. أصواتهم عالية مسموعة لأميال. الذكر يكتفي بزوجة واحدة مدى الحياة. تعتمد طقوس التزاوج على النداءات، والانحناء, والقفز. كلا الوالدين يقوما برعاية البيض والكتاكيت. عندما يصلون إلى سن 3 أشهر يتركون والديهم وينضمون إلى مجموعة أخرى من الصغار. أسباب الانقراض: تقلّص مساحات المستنقعات, استخدام مبيد حشري يقلل الطعام ويسبب التسمم. נמצא בסכנת הכחדה בדירוג EN

פינגוין הומבולדט

Spheniscus humboldti Humboldt penguin بطريق همبولت תפוצה: חופים סלעיים, צוקים ואיים לאורך חופי צ'ילה ופרו. מזון: דגים וסרטנים. אורך חיים: כ- 20 שנים. הידעת ? נקרא על שם זרם ים המבולדט שזורם לאורך חופי צ'ילה ופרו. נוצות הגב כהות, דבר המקשה על הטורפים לזהותו מלמעלה, במים הכהים. נוצות הגחון בהירות, והדגים מתקשים להבחין בפינגווין כנגד הרקיע הבהיר כשהם מביטים מלמטה, וכך הפינגווין יכול ללכוד אותם בקלות. כנפיו הצרות לא מאפשרות תעופה אלא משמשות כסנפירים המסייעים לתנועה מהירה במים של 7 קמ"ש, צלילה עד לעומק 90 מטר, ושהייה של 4.5 דקות תחת פני המים. مكان تواجده : شواطئ صخرية, منحدرات وجزر على طول شواطئ تشيلي والبيرو. الغذاء: اسماك وسرطانات. متوسط العمر: 20 سنة. هل تعلم؟ سمي بهذا الاسم نسبة لتيار ماء همبولت الذي يجري على طول شواطئ تشيلي والبيرو. ريش منطقة الظهر لدى البطريق غامقة اللون, الامر الذي يصعب على المفترسين ملاحظته من الأعلى عند تواجده داخل مياه غامقة اللون. وريش منطقة البطن لدى البطريق فاتح اللون, مما يصعب على الأسماك ملاحظته نظرا للخلفية فاتحة اللون التي يرونها عندما ينظرون من الأسفل, وهكذا يستطيع البطريق اصطيادهم بسهولة. اجنحته القصيرة لا تمكنه من الطيران وانما تمكنه من استعمالهم كزعانف وهذا يساعده في الحركة السريعة داخل الماء حيث تصل سرعته ال 7 كم/ساعة, الغوص حتى عمق 90 م والبقاء حوالي ال 4.5 دقيقة تحت سطح الماء. סיבות להכחדה: 1. גידול בדייג הגורם לדילול המזון. 2. זיהום נפט ממכליות. 3. איסוף לשלשת הפינגווין (גואנו) הנחשבת לדשן משובח ומהווה מצע לקינון. 4. איסוף ביצים למאכל. 5. שינויי אקלים – "אל ניניו" והשפעותיו. أسباب تعرضه لخطر الانقراض: 1. ازدياد معدلات الصيد التي أدت الى تقليل الغذاء المتوفر. 2. تلوث نتيجة لتسرب نفط من الناقلات. 3. جمع براز البطريق الذي يعتبر سماد ممتاز ومادة أساس لبناء الاعشاش. 4. جمع بيض البطريق كغذاء. 5. تغير المناخ – "ظاهرة النينيو" وآثارها. פינגוין הומבולדט משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP. פינגווין הומבולדט נמצא בסכנת הכחדה בדירוג VU - עתידו בסכנה.

פלמינגו בכיר

Greater flamingo | Phoenicopterus roseus

Greater flamingo | Phoenicopterus roseus תפוצה: ביצות ואגמים, מפרצי ימים רדודים מדרום אירופה להודו, המזרח התיכון, אפריקה ואמריקה. מזון: ירקות, אצות זחלים וסרטנים. אורך חיים: כ-30 שנים.

הידעת?

מקורו משמש כמסננת בו הלסת העליונה קטנה מהתחתונה. רגליו ארוכות מאוד (יחסית לגוף, אלו הן הרגליים הארוכות ביותר בעופות). חי בלהקות ענקיות. שני ההורים דוגרים על ביצה אחת. צבעם הוורוד מתקבל ממזונם.

פלמינגו זוטר

Lesser flamingo | Phoenicoparrus minor

Lesser flamingo | Phoenicoparrus minor תפוצה: אגמים ובריכות מלח בדרום, מזרח ומערב אפריקה, הודו ופקיסטן. מזון: פלנקטון, שרימפס ואצות כחולות-ירוקות המעניקות לו את צבעו הוורוד. אורך חיים: כ-40 שנים.

הידעת?

הפלמינגו הקטן ביותר בעולם והנפוץ ביותר, אורכו הממוצע רק כ-90 ס"מ. הנקבה מטילה ביצה לבנה אחת, ובונה קן בצורת מכתש מבוץ. נצפה בישראל, באזור אילת, אך נחשב למזדמן נדיר ביותר. חשש לזיהומי מים ושימושי קרקע לכרייה עתידית מעמידים את הפלמינגו הזוטר בדירוג סכנת הכחדה קרוב לאיום.

פנינית

Numida meleagris | Helmeted guineafowl

Numida meleagris | Helmeted guineafowl

ציפור אהבה פישר

Fischer‘s Lovebird | Agapornis fischeri

Fischer‘s Lovebird | Agapornis fischeri ציפורי האהבה חיות בטבע בזוגות ומכאן שמן. ציפור אהבה פישר נפוצה במזרח אפריקה באזורי הערבה. מספר הפרטים באוכלוסייה הצטמצם מאוד בעקבות צייד מאסיבי של ציפורים אלו. כיום האוכלוסייה משתקמת באיטיות אך עדיין מוגדרת בסכנת הכחדה בקטגוריית NT - קרובה לאיום. בטבע חיים בלהקות של עד 80 פרטים.
عصفور الحب - فيشر عصافير الحب يعيشون باجواز ومن هنا اتى هذا الاسم. عصفور الحب فيشر منتشر في سهول شرق افريقيا. عدد الطيور في المجموعه انخفض بسبب الصيد بكثرة من هدا النوع. اليوم وضع المجموعه يتزايد ولكن مازالت مهددة بالانقراض بنسبهNT - قريب للتهديد. في الطبيعه يعيشون بمجموعات تصل الى 80 طير.

קוניור

Psittacara | CONURE

Psittacara | CONURE תוכי שמוצאו ממרכז ודרום אמריקה. גודלם קטן עד בינוני, זנבם ארוך ומדורג. המקור רחב וגדול יחסית. לא ניתן להבחין חיצונית בין הזכרים לנקבות, הצעירים דומים לבוגרים. צבע הגוף על פי רוב ירוק ונוצות צבעוניות במקומות שונים מבדילות אותם בין עשרות המינים השונים. שם מין הקוניור נקבע, לרוב, על פי מיקום הנוצות הצבעוניות (קוניור שחור ראש, אדום ראש..). בעלי יכולת חיקוי, סקרנים ושובבים. חיים עד 30 שנים. חלק מהמינים נמצאים בסכנת הכחדה בגלל צייד ואיבוד בתי גידול.

דוגמאות לשמות תוכים מהסוג קוניור:

  • קוניור לבן עין
  • קוניור כחול ראש
  • קוניור ירוק לחי
  • קוניור סלעים.
  • קוניור ננדיה
  • קוניור שמש
  • קוניור ירוק.

نوع اصله من مركز وجنوب اميركا. حجمهم صغير الى متوسطه. ذيله طويل ومدرج. المنقار عريض وكبير نسبيا. لا تستطيع التميز بين الذكر والئونثى من الخارج. الصغار يشبهون الكبار لون الجسم على الاغلب يكون اخضر وريش بالوان مختلفه ما يميزهم عن الاخرين. اسم نوع الكنيور حسب مكان الريش الملون (كنيور اسود الرأس, احمر الرأس). يستطيعون تقليد الاصوات.فضولي وغير مطيع .يعيشون حتى 30 سنه. قسم منهم مهدد بالانقراض بسبب الصيد وبيت المعيشه.

קוניור המחילות

Patagonian conure | Cyanoliseus patagonus

Patagonian conure | Cyanoliseus patagonus תפוצה: חורשות וערבות באמריקה הדרומית. מזון: זרעים, אגוזים, פירות, ניצנים. תוכי דרום אמריקאי החי בלהקות. אחד מחברי הלהקה ממונה על שמירת הקבוצה ונשאר ערני כדי להרתיע מפני איום שמתקרב. הקינון נעשה במחילות שבצוקים ומכאן שמו. בעקבות סחר לא חוקי ושדידת קנים נמצא בסכנת הכחדה.
كنيور الجحور (باتاقونيان) ببغاء من أمريكا الجنوبية يعيش في مجموعات. واحد من أعضاء الفرقة مسؤول عن الحفاظ على المجموعة ويبقى في حالة تأهب لردع اقتراب الخطر. التعشيش يحدث بالثقوب التي في الصخور ، ومن هنا جاءت تسميته. عقب التجارة الغير قانونية وسرقة الأعشاش فهو معرض لخطر الانقراض.

קוניור זהוב

Guaruba guarouba | GOLDEN CONURE

Guaruba guarouba | GOLDEN CONURE תפוצה: יערות הגשם באגן האמזונס בצפון ברזיל. מזון: פירות שונים כולל הקיקיון (הרעיל לאדם), פרחים, תירס וזרעים שונים. תוכי בעל נוצות זהובות ומכאן שמו. נמצא בחבורות גדולות ברוב משך היום, הלילה והפעילויות השונות. מצוי בסכנת הכחדה בשל לכידת פרטים מהטבע לסחר לא חוקי, כריתת ושריפת יערות וכן שיטפונות.

קוניור שמש

Sun conure | Aratinga solstitialis

Sun conure | Aratinga solstitialis תפוצה: חורשות וערבות באמריקה הדרומית. מזון: זרעים, אגוזים, פירות, ניצנים. בצעירותם התוכים בעלי נוצות ירוקות. עם הגיעם לבגרות, מתחלפות נוצותיהם לצהובות כצבע השמש. כריתת היערות בדרום אמריקה ולכידת פרטים לצרכי מסחר מצמצמים את מספריו בטבע. קוניר שמש נמצא בסכנת הכחדה בדירוג EN - בסכנת הכחדה.
كنيور الشمس للببغاوات في مرحلة الشباب ريش اخضر. عند وصولهم إلى مرحلة البلوغ ، يتغير لون الريش لأصفر كلون الشمس. إزالة الغابات في أمريكا الجنوبية وأسر أفراد لاستخدامات تجارية يقلل أعدادهم في الطبيعة.

קזואר מצוי

Double-wattled cassowary | Casuarius casuarius

Southern cassowary | Casuarius casuarius תפוצה: יערות הגשם בצפון מזרח אוסטרליה, גינאה החדשה והאיים הסמוכים לה. מזון: פירות שנפלו לקרקע, ירקות, פטריות, חרקים, חלזונות ובעלי חוליות קטנים. אורך חיים: 40-20 שנים. הידעת? עוף בעל כנפיים מנוונות שאינו מסוגל לעוף. חי כבודד, מלבד עונת הרבייה. נוצותיו הצרות דומות לענפי עץ הקזוארינה ומכאן שמו. קסדת ראשו משמשת כמכשיר חיתוך לפילוס דרכו בסבך היער ומסייעת לחיפוש מזון בקרקע בדומה לאֶת. הזכר דוגר ושומר על האפרוחים ללא עזרת הנקבה. מסוגל לקפוץ ממקומו לגובה 1.5 מטר. בכל רגל שלוש אצבעות בעלות טפרים ארוכים וחדים. מהלומה מרגליו עלולה להיות קטלנית. الكزوار (الشبنم) الانتشار: الغابات المطيرة في شمال شرق استراليا, غينيا الجديدة والجزر المجاورة لها. الغذاء: الفاكهة التي تسقط على الأرض, خضار, فطر, حشرات, حلزونات والفقريات الصغيرة. متوسط العمر: 20-40 سنة. هل تعلم؟ هو طائر ذو أجنحة لكنه غير قادر على الطيران. يعيش بشكل فردي, إلّا في موسم التكاثر. ريشه الرّفيع يشبه أغصان شجرة الكازورينا ومن هنا مصدر اسمه. خوذة رأسه تُستعمل كأداة قطع لتسوية وشق طريقه بين الأشجار المتشابكة والغابات, وتساعد في البحث عن الطعام في الأرض مثل المجرفة. يحتضن الذكر البيض ويعتني بالصّغار دون مساعده من الانثى. قادر على القفز من مكانه حتى ارتفاع 1.5 متر. يوجد في كل رجل ثلاثة أصابع ذو مخالب طويلة وحادّة. ضربة واحدة من قدمه قد تكون قاتلة!. דרוג סכנת הכחדה LC; שייך לESB

קקדו גופין

Cacatua goffiniana | Tanimbar Corella

תפוצה: יערות ואדמות חקלאיות באי מזרח טימור, הצמוד לאינדונזיה. מזון: פירות, פרחים, שורשים, זרעים, אגוזים וחרקים. בעל ציצית קטנה בראשו. נחשב לבעל אופי נוח, ידידותי ונבון. נמצא קרוב לאיום סכנת הכחדה עקב צייד וסחר לא חוקי. ككدو جوفين      الانتشار: غابات وأراضي زراعية في جزيرة تيمور الشرقية, المجاورة لإندونيسيا. الغذاء: فواكه, أزهار, جذور, بذور, جوز وحشرات. لديها ريش طويل فوق الرأس. يتمتّع بشخصية مريحة, ودي وذكي. قريب من خطر الانقراض بسبب الصيد وتجارة غير قانونية.     דרוג סכנת הכחדה NT -  קרוב לאיום

קקדו ורדרד/ גאלה

Eolophus roseicapilla | Galah

תפוצה: יערות, ערבות עשבוניות, ערים ברחבי אוסטרליה וטסמניה. מזון: זרעים ופירות של עצים שונים, בעיקר מאקליפטוס, פרחים וקצת חרקים. תוכי אינטליגנטי, רעשני, בעל קשרים חברתיים עם שותפיו לאורך שנים. ניתן להבחין בין הזכרים והנקבות הבוגרים לפי צבע הקשתית בעיניהם. לזכרים צבע חום כהה ולנקבות צבע חום עד אדמדם. ككدو وردي الانتشار: غابات, السهول العشبية, مدن في استراليا وتسمانيا. الغداء: بذور وفواكه من اشجار مختلفة, في الأساس من الاكليبتوس, أزهار وبعض الحشرات. ببغاء ذكي, مزعج, صاحب علاقات اجتماعية مع شركائه لسنوات. يتم التميز بين الذكور والاناث البالغة حسب لون القزحية في عيونهم. للذكور لون بني غامق وللإناث لون بني - احمر.   דירוג סכנת הכחדה - LC לא בסיכון
 

קקדו לבן

White cockatoo | Cacatua alba

תפוצה: חורשות ויערות באיי מלוקו, אינדונזיה. מזון:זרעים, פירות, אגוזים וחרקים. לקקדו נוצות ארוכות בראשו הנקראות ציצית. במנוחה הציצית צמודה לראש, בשעת חיזור או התרגשות נפרסות נוצות הציצית. בטבע חי בקבוצות קטנות ובשבי נקשר רגשית למטפליו. סיבות לסכנת הכחדה: צייד למסחר, צמצום בתי גידול ואתרי קינון. ككدو أبيض الانتشار: أحراش وغابات في جزر مالوكو, اندونيسيا. الغذاء: بذور, فواكه, جوز وحشرات. الككدو لديه ريش طويل فوق رأسه. في أوقات الراحة الريش الطويل يكون ملتصق في الرأس، في أوقات المغازلة أو الانفعال ينتصب ريش الرأس. يعيش الككدو في الطبيعة في مجموعات صغيرة وفي الأسر يرتبط شعوريًا بمن يقدمون له الرعاية. أسباب تعرضهم للانقراض: صيدهم لهدف التجارة, تقليص الاعشاش ومواقع التعشيش. דירוג סכנת הכחדה EN – בסכנת הכחדה משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP.    

שקנאי מצוי

Eastern white pelican | Pelecanus onocrotalus

Eastern white pelican | Pelecanus onocrotalus

תפוצה: מקווי מים מתוקים בדרום-מזרח ומרכז אסיה, דרום ומזרח אירופה, חורפים באפריקה ובנדודיהם עוברים בלהקות גדולות את ישראל בסתיו ובאביב.

מזון: דגים.

מידות: אורך גוף - 1.40-1.75 מטר, אורך כנף - 60-70 ס"מ,מוטת כנפיו - 2.70-3.10 מטר.

אורך חיים: כ-15 שנים.

הידעת?

בעצמותיו של השקנאי, ומתחת לעורו, מצויים שקי אוויר. מבנה זה, מפחית את משקל גופו ומאפשר לו לעוף בקלות. לעומת זאת, מקשים עליו שקי האוויר את הצלילה במים. את הדגים תופס השקנאי ע"י טבילת הראש והצוואר במים ולכידתם בשק המשתלשל מהגרון שיכול להכיל כ-5 ליטר מים ודגים רבים.

להקות השקנאים נודדים באופן מאורגן בצורת ראש חץ או בשורה אלכסונית עם רווחים שווים בין פרט לפרט.

תוכון אוסטרלי

budgerigar | melopsittacus undulates

התוכי הנפוץ בעולם, קל לגידול, מסוגל לחקות קולות. לזכר צבע כחול על הדונגית (האזור שמעל המקור), לנקבה צבע בהיר.


الببغاء الاسترالي

الببغاء المنتشر في العالم, سهل التربية, قادر على تقليد أصوات. للذكر لون أزرق على العرف (منطقة فوق المنقار), للأنثى لون ساطع.

תוכי נזירי

Monk Parakeet | Myiopsitta monachus

Monk Parakeet | Myiopsitta monachus תוכי שתפוצתו הטבעית בדרום אמריקה, נחשב למין פולש בארץ- באזור גוש דן וסביבתו הקרובה, הולך ומרחיב את תחומי התפוצה. מזונו מגוון זרעים ופירות, ולפיכך, ויש לו יכולת נזק רב לחקלאות. דגם הראש נראה כאילו הוא חובש כובע נזיר ומכאן שמו.
ببغاء الراهب ببغاء انتشارها الطبيعي في جنوب أمريكا, وهي تُعتبر كنوع غازي في البلاد في منطقة غوش دان وحولها, مجال انتشارها في ازدياد مُستمر. غذائها متنوع- بذور, فواكه وغيرها. يوجد لديها القدرة على إِصابة الزراعة بشكل كبير. شكل رأسها يشبه قبعة الراهب ومن هنا جاء اسمها.

חי פארק לראות את כל הטבע מקרוב

השאירו פרטים כבר עכשיו, אנו נחזור אלכם בהקדם

    בניית אתרים