ברוכים הבאים לחי פארק גן החיות היפה בישראל
יום חמישי 16.6 קופות החי פארק יסגרו בשעה 16.30. גן החיות יהיה פתוח עד השעה 17.00.
גן החיות פתוח משעה 9.00 עד 18.00. ימי שישי וערבי חג עד השעה 16.00
הארנבונים פתוחים בשבתות וחגים בלבד
תצוגת קופי הסנאי והלמורים סגורה עד הודעה חדשה בעקבות טיפול

אתם מוזמנים לצפות בחיות המופלאות אצלנו

לחץ על החיה שאתה רוצה לדעת עליה

אגוטי אזרה
Dasyprocta azarae | Azara's Agouti
אורנגאוטן
Orangutan | Pongo pygmaeus
ארמדיל שעיר
Larger hairy armadillo | Chaetophractus villosus
ארנבון
Oryctolagus cuniculus | European rabbit
בינטורונג
Binturong | Arctictis binturong
ג‘ירף
Giraffa camelopardalis | Giraffe
גיבון זהוב לחי
Buff-cheeked gibbon | Nomascus gabriellae
גמל חד דבשתי
Camelus dromedarius | Dromedary
דרבן
Hystrix indica | Indian crested porcupine
וואלבי בנט
Macropus rufogriseus fruticus | Red-necked wallaby
זברה
Equus burchellii boehmi | Grant`s zebra
חמור בית
Domestic ass
טיגריס סיבירי
Amur Tiger | Panthera tigris altaica
טמרין אדום ידיים
Red-handed tamarin | Saguinus midas midas
טמרין לבן שפה
White-lipped tamarin | Saguinus labiatus
טמרין קיסרי
Emperor tamarin | Saguinus imperator
טמרין רעמתי זהוב ראש
Golden-headed tamarin | Leontopithecus chrysomelas
טפיר ברזילאי
South American tapir | Tapirus terrestris
יעל
Capra nubiana | Nubian ibex
כבש בר קמרון
Cameroun sheep | Ovis orientalis
כבש יעקב
Yahakov Sheep
כבש משק
Domestic sheep | Ovis aries aries
לוטרה גמדית
Oriental small-clawed otter | Aonyx cinereus
למה
Lama glama | Llama
למור הטבעות (קטה)
Ring-tailed lemur | Lemur catta
למור חום
Brown lemur | Eulemur fulvus
למור צווארון אדום
Red ruffed lemur | Varecia variegata rubra
למור צווארון שחור לבן
Black-and-white ruffed lemur | Varecia variegata variegata
מקוק זנב-אריה
Lion-tailed macaque | Macaca silenus
מרה
Patagonian mara | Dolichotis patagonum
מרמוסט לבן פנים
White-fronted marmoset | Callithrix geoffroyi
מרמוסט שחור
Callimico goeldii | Goeldi‘s monkey
ניאלה
Nyala | Tragelaphus angasii
נמיית קוזימנס
Cusimanse | Crossarchus obscures
סוריקטה
Slender-tailed meerkat | Suricata suricatta
עז אנגורה
Angora goat | Capra hircus hircus angora
עז בורית
Boer goat | Capra hircus hircus boer
עז ננסית
West African pygmy goat | Capra hircus hircus west africa pygmy
עז שמית (ערבית)
Domestic goat
עטלף השועל המעופף מרודריגז
Pteropus rodricensis | Rodriguez flying fox
עצלן דו אצבע חום
Choloepus didactylus | Linne's two-toed sloth
פיל אסיתי
Asiatic elephant | Elephas maximus
פנק
Fennec fox | Vulpes zerda
צבי ישראלי
Gazella gazella gazella | Palestine gazelle
קוף סנאי מצוי
Common squirrel monkey | Saimiri sciureus
קוף עכביש מקסיקני
Spider monkey Mexican | Ateles geoffroyi vellerosus
קנגורו אדום
Red kangaroo | Macropus rufus
קפוצ‘ין חום
Brown capuchin | Cebus apella

אגוטי אזרה

Dasyprocta azarae | Azara's Agouti

Dasyprocta azarae | Azara's Agouti

תפוצה: יערות בברזיל, פרגוואי, בוליביה וארגנטינה.

מזון: פירות זרעים ואגוזים.

אורך חיים: 10-15 שנים.

הידעת?

בעל חיים יחידאי, פעיל יום, חששן וזאת בשל היותו טרף למינים הסובבים אותו, ביניהם -האדם. בעל ראייה ושמיעה טובה ושיניים חדות איתם הוא מסוגל לפצח קליפות וזרעים קשים. לעיתים האגוטי עוקב אחרי קופים שאוכלים פירות ביער ומחכה שיפילו אותם מטה. נוטה להחביא את המזון בעודף, ואחראי כתוצאה מכך להנבטה של עצי אגוז ואחרים ביער. מעט מאוד ידוע על מין זה ועל כן דירוג סכנת ההכחדה – DD – חסר נתונים.


اغوتي أزارا

الانتشار: غابات في البرازيل, باراجواي, بوليفيا والأرجنتين.

الغداء: فاكهة, بذور وجوز.

متوسط العمر: 15-10 سنة.

هل تعلم؟

يعيش بشكل فردي, فعال نهاري, كثير الشك وذلك بسبب كونه فريسة للانواع القريبة منه, من بينهم- الانسان. حاسة الرؤية والنظر لديه جيدة ولديه اسنان حادة قادر على فتح البذور الصلبة. أحيانًا الاغوتي يلاحق قرود الذين يأكلون الفاكهة في الغابة وينتظر حتى يسقط منهم فاكهة للأسفل. ويميل الى تخبئة الفائض من الغذاء, ولذلك هو المسؤول عن تنمية أشجار الجوز وأشجار أخرى في الغابة. لا نعلم عن هذا النوع الكثير لذلك درجة خطر الانقراض- DD – غير معروف.

אורנגאוטן

Orangutan | Pongo pygmaeus

Orangutan | Pongo pygmaeus תפוצה: יערות הגשם באינדונזיה. בעבר נפוצו בדרום מזרח אסיה. מזון: פירות, עלים, פרחים, חרקים. מידות: גובה עד 1.5 מטר, משקל עד 140 ק"ג. אורך הידיים המתוחות גדול מאורך הגוף ויכול להגיע מעל ל-2 מטר. אורך חיים: כ-60 שנים. האורנגאוטן משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP.

הידעת?

פירוש השם אורנג אוטן בשפה המלאית הוא " איש היער". את רוב זמנם מבלים על עצים בחיפוש וצריכת מזון. בלילות ישנים על מצע עלים שהם בונים להם מענפים. מסוגלים להכין להם כלים לאיסוף דבש, חרקים ופירות הנמצאים הרחק מהישג ידם.

סיבות להכחדה:

1. בירוא ושריפת יערות המצמצמים אזורי מחייה. 2. סחר לא חוקי. האורנגאוטן נמצא בסכנת הכחדה בדירוג EN - בסכנת הכחדה. כיום, נמצאים בתצוגות תום וסאלי. ואלו תולדות האורנגאוטנים בחי פארק: רון ותום צמד האורנג אוטנים הגיע לחי פארק ב 21.9.2009 מגן החיות של מדריד, ספרד. רון - זכר, נולד ב 12.5.1992. אורנג דומיננטי, ידידותי חובב פעילות ואתגרים (בתמונה המשותפת - משמאל). עזב את החי פארק ב 16.6.15 תום - זכר, נולד ב- 13.3.1989. עדין, רגיש, מסוגר, מעדיף להתבודד. (בתמונה המשותפת- מימין). בגלל פערים באישיותם של האורנגים, נאלצנו להפריד בין הזכרים, למניעת מריבות. לאחר שהוחלט להפריד פיזית בין הזכרים, החל תהליך מציאת בית חדש לרון. ב-16.6.15 עזב אותנו רון לגן חיות ברוסיה שם חיכתה לו נקבה. ב-17.8.2010, הגיעה נקבת האורנגאוטן הראשונה לחי פארק. הקופה הגיעה מגן החיות היידלברג, בגרמניה. גריזלה - נולדה ב-30.1.1977. אורנגאוטנית חכמה, פעילה, חברותית, השתלבה במהירות בתצוגה. בתאריך 3.12.2012 נפרדנו בצער גדול מגריזלה שמתה בגלל תסמונת כשל רב מערכתי. גריזלה הייתה אחת הקופות החכמות ביותר, כמעט אנושית. נהננו ממנה במהלך שהותה בגן. באוקטובר 2010, הצטרפה ללהקה המתהווה נקבה בוגרת ששמה סלאטן (בקיצור סאלי). סאלי נולדה ב-20.5.1983 באנגליה והגיעה מגן החיות שבציריך, שוויץ באוקטובר 2010. סאלי התקבלה בזרועות פתוחות אצל שני הזכרים, אך נראית העדפה בולטת של תום אליה. הזוג מטפח האחד את השני ונראה כי השידוך במקרה זה הצליח. הצוות עדין מנסה למצוא את ההתאמה הטובה ביותר עבור חיבור הקבוצה. כפי שמסתמן הנקבות גריזלה וסאלי יבלו במחיצתו של תום, ואילו רון יסתפק בשלב זה להיות בחברת טונקין וננסי הגיבונים, בחלק הקטן שבתצוגה. עדיין תום ורון לא מראים סימנים של אפשרות חיבור ביניהם, ועל כן יחיו בנפרד. בחודש יוני 2012 - הגיבונים מופרדים מרון בכדי להכשיר את בואה של אופיטה נקבה מגן החיות בפראג. אופיטה - נולדה ב 6.7.1985 , קופה שבעברה גודלה ע"י בני אדם בגן חיות במוסקווה, כיכבה בילדותה יחד עם אחותה התאומה בסרט - מחזמר. לאופיטה נולדו שני בנים זכרים, אך בעיות הורמונליות בהמשך חייה מנעו ממנה ללדת שוב. בעיות הורמונליות אלו גרמו להשמנה וקרחות אצל הקופה. ניכר כי אופיטה חכמה מאוד, אוהבת ניקיון וגם ללבוש חולצות. מסיבות רפואיות מתה אופיטה במאי 2017. ב-9.8.16, הגיעו לחי פארק 3 אורנגאוטנים חדשים. הקופים שוכנו בתצוגה חדשה ומפוארת שגודלה יותר משני דונם. תצוגה זו מיועדת לריבוי, בניגוד לתצוגה הוותיקה ששם הקופים מעוקרים/מסורסים. הקופים החדשים שייכים למין אורנגאוטן בורנאי צפון מערבי.

הגיעו מהולנד מאפלדורם אם ובנה -

יוס - שקיבלה שם עברי ירדן תאריך לידה: 15.9.92. קיסאטו/מוקי בנה של יוס תאריך לידה: 1.11.11. מגרמניה, מונסטר הגיע איטו/אורן שנולד ב 26.12.06 לאחר מות יוס, הנקבה מדלקת קרום המוח, הוחלט להעביר את האורנגאוטנים ולשכן במקומם אריות וטיגריסים. ב-25.12.18 עברו איטו וקיסאטו (מוקי ואורן) לגן החיות התנ"כי בירושלים.

ארמדיל שעיר

Larger hairy armadillo | Chaetophractus villosus

Larger hairy armadillo | Chaetophractus villosus תפוצה: אזורים פתוחים, מדבריים למחצה, בפורוגאי, בוליביה וארגנטינה (אמריקה הדרומית) מזון: חרקים, מכרסמים, לטאות, פגרים וצמחים. מידות: אורך גוף 40 ס"מ. זנב 15 ס"מ. אורך חיים: 30 שנים.

הידעת?

שריון מכסה את הגב, ראש, רגליים וזנב. 8 חגורות שריון הן בעלות תנועה המאפשרות לארמדיל להתקפל. כאשר מרגיש מאוים, מכניס את רגליו תחת גופו ומשתטח על האדמה כשרק השריון חשוף. בין לוחות השריון ובבטן מבצבצות שערות. כהגנה מהחום מתחפר במאורה במשך ביום ופעיל בלילה. הארמדיל השעיר נמצא בדירוג סכנת הכחדה LC - לא בסיכון.

ארנבון

Oryctolagus cuniculus | European rabbit

חי בקבוצות גדולות. פעיל בעיקר בשעות הלילה. במשך היום מעדיף להסתתר במאורה. ידוע בקצב הריבוי המהיר שלו - הנקבה ממליטה כ-5 פעמים בשנה, 4-7 גורים בכל המלטה. בוית מארנבון הבר שצבע פרוותו אפור. קיימים עשרות זנים שונים של ארנבונים מבויתים הנבדלים באורך וצבע הפרווה. ניזון ממגוון חומר צמחי – עשבים, זרעים, ירקות, עלים. על מנת לעכל היטב את מזונו חייב לאכול בשנית את הפרשתו המוצקה. הארנב, בעל האוזניים הארוכות, ושפן הסלעים קצר האוזניים, הם מינים שונים שאנשים מרבים בטעות לקרוא בשמם לארנבון המבוית. ניתן ללטף ארנבונים בשבתות וחגים בלבד בפיקוח מטעם גן החיות. בחי פארק נמצאים גם ארנבים ענקים.    

הכירו את הארנב הענק

לארנבון האירופאי (Oryctolagus cuniculus) עשרות גזעים שונים. הגדולים ביותר הם הארנבים הענקיים. לבוגרים: משקל מינימאלי של 5 ק"ג ויכולים להגיע עד ל 20 ק"ג ויותר. אורך הגוף: 65 ס"מ ויותר. אורך אוזניים: 17-25 ס"מ. תוחלת חיים: 5-7 שנים. הם סקרנים, חכמים וידידותיים. פרוותם צפופה ורכה. הכירו נציגים נבחרים:  

ארנב גרמני ענק

Oryctolagus cuniculus domestic German Giant Rabbit/ Continental Giant rabbit ארנב גדול ממדים שיכול להגיע למשקל של 11 - 7  ק"ג ואף יותר. מקורם מהארנב הבלגי. פרוותם עבה וצפופה. נוטים לעשות את צרכיהם במקום אחד מה שמקל על המגדלים שלהם. רגועים ואינטליגנטים. האוזניים ארוכות ומהוות 25% מאורך גופם.  

ארנב שמוט אוזניים צרפתי

Oryctolagus cuniculus domestic french lop זן של ארנב ביתי שפותח בצרפת במאה ה- 19. תוצר הכלאה של ארנב שמוט אוזניים אנגלי וארנב בלגי. מגיע למשקל של כ- 10 ק"ג ותוחלת חיים של 5-7 שנים. בעלי פרווה צפופה ורכה. נינוח, והוא יכול להסתדר היטב עם חתולים, כלבים וילדים צעירים.  

ארנב פלמי ענק

Oryctolagus cuniculus domestic Flemish Giant rabbit מקור הגזע הזה הוא בבלגיה (בחבל הארץ הפלמי- פְלַנדרִיה)  במאה ה-16. ארנב זה מגיע למשקל ממוצע של 11–7 ק"ג, ואף עד ל-20 ק"ג. הפרווה מבריקה וצפופה. פעיל ואינטליגנטי. עשוי להגיב לשמו, וכמעט תמיד ירצה להיות בתנועה.  

ארנב משובץ ענק/ פאפילון ענק

Oryctolagus cuniculus domestic Checkered Giant/ Papillon Giant פאפילון בצרפתית הוא פרפר. לגזע זה סימני פרווה שחורה/ אפורה ייחודיים דמויי פרפר על האף. כמו שאר הארנבים הענקים משקל הבוגר הוא מעל 5 ק"ג. גזע זה נוצר על ידי רבייה של ארנב פלמי ענק, שמוט אוזניים צרפתי וארנבים מנומרים. ארנב ידידותי ואנרגטי.    

تعرفوا على الارنب العملاق

للأرنب الأوروبي (Oryctolagus cuniculus) عشرات الأنواع المختلفة. الأكبر حجما بينهم الارانب العملاقة. للبالغين: الوزن الأدنى 5 كغم وقد يصلون ل 20 كغم وأكثر. طول جسمهم: 65 سم وأكثر. طول اذانهم: 17-25 سم. معدل عمرهم: 5-7 سنوات. هم فضولين, أذكياء وودودين. فروتهم كثيفة ولينة. تعرفوا على مُمَثلين مُختارين:  

الارنب الألماني العملاق

أرنب كبير الحجم الذي قد يصل وزنه 7-11 كغم وأكثر. أصلهم من الارنب البلجيكي, فروتهم سميكة وكثيفة. يميلون للقيام باحتياجاتهم في مكان واحد الامر الذي يسهل على تربيتهم. هادئون وأذكياء. الاذان طويلة, طولها يساوي 25% من طول جسمهم.  

أرنب اللوب الفرنسي

نوع من الارانب البيتية الذي طور في فرنسا في القرن ال-19. وهو نتيجة لتهجين ارنب لوب الإنجليزي وارنب بلجيكي. يصل لوزن 10 كغم ومعدل عمرهم 5-7 سنوات. ذات فروة كثيفة وناعمة. هادئ ويستطيع التفاهم مع القطط, الكلاب والأولاد الصغار.  

الارنب الفلمنكي العملاق

مصدر هذا النوع هو من بلجيكا (على خط الفلاندرز الفلمنكية) في القرن ال 16. الارنب يصل لوزن بمعدل 7-11 كغم, وقد يصل حتى 20 كغم. الفروة لامعة وكثيفة. فعال وذكي, قد يستجيب عند لفظ أسمه, وهو تقريبا دائم الحركة.  

الارنب المتقلب/ ارنب البابيون العملاق

بابيلون في الفرنسية فراشة. لهذا النوع علامات فروة سوداء/ رمادية خاصة تشبه الفراشة على الانف. مثل باقي الارانب العملاقة وزن البالغ هو أكثر من 5 كغم. نتج هذا النوع من تكاثر الارنب الفلمنكي العملاق, ارنب اللوب الفرنسي والارنب النمري. الارنب ودود وذكي.  

בינטורונג

Binturong | Arctictis binturong

Binturong | Arctictis binturong תפוצה: צמרות עצים ביערות גשם בדרום מזרח אסיה. מזון: מכרסמים, ציפורים, דגים, חרקים, ביצים ופירות. אורך חיים: כ-20 שנים.

הידעת?

בזמן מנוחה על ענפי העצים, נח על בטנו כשרגליו שמוטות מצדי הענף תוך כדי אחיזה חזקה עם הזנב. הזנב משמש כזרוע המסייעת במעבר בין הענפים. בשל הפרשת השתן, גופו מקבל ריח פופקורן חמאה ייחודי. בעל תקשורת קולית מפותחת, נבון ונמרץ. הנקבה מסוגלת להשהות את תהליך ההיריון בהתאם לתנאי הסביבה. נחשב למפיץ זרעים משמעותי כתוצאה מאכילת הפירות של פיקוסים ותאנים, עיכולם והפרשת הזרעים בגללים. סיבות להכחדה: אובדן שטחי מחייה, צייד למסחר, בשר, עורות. דירוג הכחדה – VU 21.6.19 הגיעה הבינטורונגית הראשונה לחי פארק מצרפת. שמה מיומי. 3.11.21 הצטרף זכר חביב בשם קומאי. גם הוא צרפתי במקור.
بينترونج الانتشار: قمم الأشجار في الغابات الممطرة في جنوب شرق آسيا. الغداء: قوارض, طيور, أسماك, حشرات, بيض وفواكه. متوسط العمر: تقريبًا 20 سنة.

أتعلم؟

بينما يستريح على فروع الأشجار, يستريح على بطنهُ وساقيه متدلية على جانبي الفرع مع قبضة قوية بواسطة ذيله. يستخدم الذيل كذراع يساعد في التنقل بين الفروع. بسبب إفراز البراز, يحصل الجسم على رائحة زبدة الفشار الفريدة. ذو اتصال صوتي قوي, ذكي ونشط. الانثى قادرة على تأخير عملية الحمل وفقًا للظروف البيئية. يعتبر موزع بذور هامة نتيجة أكل فاكهة الفيكوسيم والتين, هضم وإفراز البذور بواسطة البراز. أسباب الانقراض: فقدان مساحة المعيشة, صيد للتجارة, لحم, جلد.

ג‘ירף

Giraffa camelopardalis | Giraffe

Giraffa camelopardalis | Giraffe

תפוצה: ערבות אפריקה.

מזון: עלים, פרחים, פירות, עשבים, זרעים, קליפות עץ בעיקר של עץ השיטה.

מידות: הראש מתנשא לגובה של 5.5-3.6 מטר.

אורך לשון: כ-45 ס"מ.

אורך חיים: 25-30 שנים.

הידעת? הג‘ירף הוא החיה הגבוהה ביותר בעולם. בצוואר הג‘ירף 7 חוליות, כמו לשאר היונקים, אך כל חוליה ארוכה, וחיבורים בצורת עלי ומכתש בין החוליות מעניקים לצוואר הג‘ירף גמישות.

כדי לשתות מים, הג‘ירף חייב לפשק את רגליו הקדמיות כי רק כך יצליח לכופף את צווארו אל האדמה. משמעות השם ג‘ירפה בערבית היא הליכה מהירה. הג‘ירף מסוגל להגיע למהירות של 56 קמ"ש בדהירה. בתקופת הייחום, נלחמים הזכרים זה בזה ע"י נגיחת הראשים ותוך כדי הטלת הצוואר מצד לצד. לג‘ירף 5-2 קרניים הבנויים מסחוס המכוסה בעור ובשיער. לזכרים לעיתים נשחק השיער בעקבות המאבקים על השליטה.

קיימים כמה תתי מין של ג‘ירפות הנבדלים ביניהם בתפוצה ובצורת הדגמים של הפרווה.

בחי פארק נמצא תת המין:

  • גִּ‘ירָף מרושת - תפוצה - מזרח אפריקה: קניה, סומליה ואתיופיה.
  • Giraffa camelopardalis reticulata.
  • RETICULATED GIRAFFE.

גירפות בחי פארק בעבר:

באוגוסט 2012, מת ג‘אבר ג‘ירף מסאי מחסימת מעיים עקב אכילת שקיות.

כיום:

  • בתאריך 16.1.2014, הגיעה קיאנגה הגירפה המרושתת הראשונה לחי פארק. הג‘ירפה הגיעה מגן החיות בפרנקפורט כשהיא בת שנה וחצי.
  • בתאריך 9.9.2014, הגיע טין הג‘ירף המרושת הזכר. טין נולד ב-19.4.2013 ברוטרדם, הולנד.

בתאריך 16.2.17, נולדה לראשונה בחי פארק ג'ירפה מרושתת- בת לקיאנגה וטין. שמה דפי.

12.9.18 מצטרף זכר נוסף למשפחה. מאור. אח לדפי.

23.2.20 הג'ירף מיקי הגיח לעולם.

20.8.21 הג'ירף החמוד צ'ין צ'ין נולד. הקבוצה מונה 6 פרטים.

הגירף שייך לתוכנית האירופאית למינים נכחדים ה-EEP.

הג‘ירף המרושת נמצא בסכנת הכחדה בדירוג VU - עתידו בסכנה.

גיבון זהוב לחי

Buff-cheeked gibbon | Nomascus gabriellae

Buff-cheeked gibbon | Nomascus gabriellae תפוצה: שוכן יערות בדרום מזרח אסיה. מזון: פירות, עלים, פרחים, חרקים. אורך חיים: כ-50 שנים.

הידעת?

מבלה את רוב זמנו על העצים. כאשר נמצא על הקרקע, הולך זקוף כאשר זרועותיו הארוכות מונפות לצדדים לאיזון הגוף. מפליא ביכולתו לתמרן בין העצים למרות אגודליו הקצרים. הידיים הארוכות נתלות על העצים כוו. מסוגל לבצע קפיצות למרחק של 10 מטר ויותר מענף לענף. בעלי תקשורת קולית מפותחת. הזכר והנקבה עונים אחד לשני וכך מחזקים את הקשר הזוגי ביניהם לאורך שנים.

סיבות להכחדה:

1. ניצול שטחי המחייה לחקלאות, תעשיה ומגורים. 2. צייד וסחר לא חוקי. שמו של הגיבון החביב שקיבלנו מגן החיות בספרד הוא טונקין. טונקין נולד ב-18.9.2002 מתחבר בקלות עם האורנגאוטנים וגם עם בני האדם. באוקטובר 2010, הגיעה אחרי המתנה ממושכת בת זוגתו של טונקין - ננסי. ההמתנה השתלמה. החיבור בין שני הגיבונים היה מיידי וקולות ושאגות רמות נשמעות ברחבי הגן מעידים על החיבור המוצלח בין השניים. ננסי נולדה ב-18.7.1997 וגם היא כטונקין ספרדייה. אולי זה ההסבר לכימיה המידית שהייתה ביניהם. 12.10.2011 נולד לזוג ננסי וטונקין גור חביב. עקב סמיכות ההמלטה לחזרתו של גלעד שליט מהשבי הוחלט כי הגור יקרא גלעד. בתאריך 12.9.2013, נולד לזוג גור זכר נוסף שקיבל את שמו - מיקי. 24.12.15 נולד כריס - הבן הזכר השלישי למשפחה. 2.3.18 - נולד זכר - והוא ניקרא ג'יבה - שמשמעו גיבון בפורטוגזית. 15.5.20 - נולד זכר בתקופת הקורונה ועל כן נקרא כתר. 5.21 הוחלט על הפרדת 2 זכרים מהתצוגה מחשש לאלימות עם האבא טונקין. 2 זכרים הועברו לתצוגת האורנגאוטנים הצמודה. הגיבון זהוב הלחי משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP. הגיבון זהוב הלחי נמצא בסכנת הכחדה בדירוג EN - בסכנת הכחדה.

גמל חד דבשתי

Camelus dromedarius | Dromedary

Camelus dromedarius | Dromedary תפוצה: מדבריות מאפריקה הצפונית עד הודו כולל הנגב בישראל. מזון: צמחי מדבר. מידות: אורך גופו 3 מטר, זנבו 50 ס"מ, גובהו 2.25 מטר. אורך חיים: עד 40 שנים.

הידעת?

הגמל מותאם מאוד לחיים במדבר והוא מסוגל להתקיים מבלי לשתות עד 17 יום! הדבשת של הגמל מלאה בשומן. הנקבה נקראת נאקה והצעיר/ה – בכר / בכרה. בלהקה זכר שליט ושמו ג‘ורג‘. ניתן לזהותו על פי גודלו ואורך פרוותו. הוא האבא של כל הצאצאים שנולדו וייוולדו. בשבתות וחגים מתקיימת רכיבה מאורגנת על גבי הנאקות הבוגרות ברחבי גן החיות.

דרבן

Hystrix indica | Indian crested porcupine

Hystrix indica | Indian crested porcupine תפוצה: שטחים פתוחים, חולות, יישובי אדם, יערות, חורשות ומדבריות באסיה , מהודו עד תורכיה, חצי האי ערב וישראל. מזון: בצלים, פקעות, קני שורש,ירקות, פירות ואגוזים. מידות: אורך גוף עד 70 ס"מ, אורך זנב כ- 14 ס"מ, אורך קוצים יכול להגיע ל –55 ס"מ. אורך חיים: כ-20 שנים.

הידעת?

הגדול במכרסמים של ארץ ישראל. נקרא על שם הקוצים המעטרים את גבו וזנבו. בשעת סכנה סומר את קוצי גבו ומסוגל לנעוץ את הקוצים (דרבונות) בגוף האויב. הדרבנים חיים בזוגות קבועים והם אחד מהמינים הבודדים המזדווגים למטרת חיזוק קשר ולאו דווקא למטרת רבייה. בארץ מצטמצם מספרם בעקבות בנייה רצופה וצייד. בחי פארק קיימת להקה מתרבה, פעילים בעיקר בלילה ועל כן במהלך היום נצפים בתנומתם. הדרבן נמצא בסכנת הכחדה בדירוג LC - לא בסיכון.

וואלבי בנט

Macropus rufogriseus fruticus | Red-necked wallaby

Macropus rufogriseus fruticus | Red-necked wallaby תפוצה: חי בחורשות וביערות לא סבוכים באוסטרליה. מזון: אוכל עשב וזרעים. מידות: 50-100 ס"מ. אורך הזנב: 35-75 ס"מ. אורך חיים: כ- 12-15 שנים.

הידעת?

חי בקבוצות קטנות. בגיל שנתיים מגורש גור הזכר מהלהקה ע"י הזכר השליט. במקרים בהם הזכרים הצעירים מתחילים להתעניין בחיים מחוץ לתצוגה, הם מועברים לגני חיות אחרים בכדי למנוע את בריחתן.

זברה

Equus burchellii boehmi | Grant`s zebra

Equus burchellii boehmi | Grant`s zebra תפוצה: ערבות אפריקה. מזון: אוכל עשב. מידות: הגובה מהכתפיים עד פרסות – 1.3 מטר. אורך חיים: 28 שנים. הידעת? לכל זברה יש דגם פסים ייחודי והצאצאים מזהים את הוריהם ע"פ דגם הפסים הייחודי רק להם. חיים במשפחות של עד 17 חברים, המצטרפות לעדר בן 10,000 פרטים ויותר. בחי פארק להקת זכרים. על מנת למנוע את הרבייה גם של הזברות וגם של הג‘ירפים מפאת גודל התצוגה, צמצום סכסוכים פנימיים וחוסר דרישה של גני חיות בארץ לבעלי חיים אלו, התקבלה החלטה למנוע את רבייתם ע"י הבאת זכרים בלבד.

חמור בית

Domestic ass

Equus asinus asinus | Domestic ass תפוצה: הערוד - חמור הבר, נפוץ בדרום מזרח מצרים ואתיופיה, המין המבוית חמור הבית נפוץ בכל העולם. מזון: עשבייה, מרעה טבעי, חציר. אורך חיים: 20 עד 50 שנה.

הידעת?

מוצאו מחמור הבר (ערוד), בוית כבהמת משא ורכיבה לפני כ-6,000 שנה. מוחו גדול מזה של הסוס ועל כן פיקח יותר. כאשר נתון לסכנה קופא במקומו דבר המפורש בטעות כעקשנות. החמור מסוגל לשאת משאות כבדים יותר מאשר הסוס, אלא שהוא מגושם ואיטי ממנו בהרבה. בעל יתרון בסחיבת משאות באזורים הרריים וצרים שאינם עבירים לכלי תחבורה. שם הצאצא של החמור הוא עיר, שם הנקבה - אתון.
حمار الانتشار: الحمار البري, منتشر في جنوب شرق مصر وأثيوبيا, النوع المدجن هو الحمار الأليف منتشر في كل العالم. الغذاء: أعشاب, رعي طبيعي, علف. متوسط عمره: 20حتى 50 سنة. هل تعلم ؟ أوجدوه من الحمار البري ,دُجن كحيوان ماشية ولغرض الركوب قبل حوالي 6,000 سنة. دماغه بحجم أكبر من الحصان ولذلك فهو حذر أكثر.عندما يتواجد في خطر يتجمد بمكانه الشيء الذي يفسر بشكل خاطىء على انه اصرار. الحمار يستطيع حمل أحمال ثقيلة أكثر من الحصان, ولكنه أبطأ منه بكثير. لديه أفضلية في حمل أحمال في مناطق جبلية ضيقة التي لا تصلها وسائل نقل. اسم ابن الحمار هو جحشا, وأنثى الحمار- أتانا.

טיגריס סיבירי

Amur Tiger | Panthera tigris altaica

Amur Tiger | Panthera tigris altaica תפוצה: יערות בצפון מזרח אסיה, בחלק המזרחי של סיביר- רוסיה, סין. מזון: צבאים, חזירי בר, דובים צעירים, ארנבות, דגים. אורך חיים: 16-25 שנים.

הידעת?

נחשב לגדול ביותר במשפחת החתוליים. בטבע, צד אחת לשבוע. כאשר המזון מצוי בשפע יעדיף להתמקד בטרף קטן. בעל פרווה עבה ורכה יחסית למינים אחרים של טיגריסים, על מנת שיוכל להתקיים בטמפ' נמוכות המאפיינות את סביבת מחייתו הטבעית. כיום נמצאים כמה מאות של טיגריסים סיביריים בטבע, וגרעין רבייה בגני החיות בעולם. סיבות להכחדה: צייד. הטיגריסיות שרה, ילידת 2002 ואנה, ילידת 2006 הגיעו לחי פארק ב-20.2.19. בתאריך 17.4.22 נפטרה שרה כשהיא בת 19.5.
الانتشار: غابات في شمال شرق آسيا, في الجزء الشرقي من سيبيريا-روسيا, الصين. الغذاء: غزلان, خنزير بري, الدببة الشباب, أرانب, أسماك. متوسط العمر: 25-16 سنة.

هل تعلم؟

يعتبر الأكبر من عائلة القطط. في الطبيعة, يخرج لصيد مرة واحدة في الأسبوع. عندما يكون الطعام وافيًا يفضل التركيز على فريسة صغيرة. صاحب فرو سميك وناعم نسبتًا لأنواع أخرى من التايجرات, بحيث يمكنهُ البقاء على قيد الحياة في درجات حرارة منخفضة التي تميز موطنه الطبيعي. اليوم هناك عدة مئات من التايجرات السيبيرية في الطبيعة, ونواة التكاثر في حدائق الحيوان في العالم. أسباب للانقراض: الصيد.

טמרין אדום ידיים

Red-handed tamarin | Saguinus midas midas

Red-handed tamarin | Saguinus midas midas תפוצה: יערות בצפון ברזיל. מזון: פירות, פרחים, שרף, חרקים, לטאות וצפרדעים. מידות: אורך גוף – 28-20 ס"מ. אורך זנב – 44-31 ס"מ. אורך חיים: 10-16 שנים.

הידעת?

חיים בקבוצות של 15-4 פרטים. נקבה אחת מתרבה בלהקה. שאר חברי הלהקה עוזרים בגידול הצאצאים ומספקים מזון לגורים ולאם. על אצבעותיו טפרים ארוכים במיוחד. נחשבים למטפסי עצים מעולים בעלי יכולת קפיצה למרחק רב. נמצאים בסכנת הכחדה בעקבות לכידת פרטים מהטבע לצורכי מסחר. הטמרין אדום הידיים משתתף בעדכון פרטיו בספר היוחסין האירופאי ה-ESB. הטמרין אדום הידיים נמצא בסכנת הכחדה בדירוג LC - לא בסיכון.

טמרין לבן שפה

White-lipped tamarin | Saguinus labiatus

White-lipped tamarin | Saguinus labiatus תפוצה: יערות בברזיל ופרו. מזון: פירות, שרף וחרקים. מידות: אורך גוף – 30-23 ס"מ. אורך זנב – 41-34 ס"מ. אורך חיים: 10-14 שנים.

הידעת?

חיים בקבוצות קטנות של 13-2 פרטים. בלהקה יש רק נקבה אחת מתרבה. הזכר השליט ושאר חברי הלהקה עוזרים בגידול הצאצאים. בטבע, מבלים את רוב זמנם בגובה של 10 מטר מהקרקע. הטמרין לבן השפה משתתף בעדכון פרטיו בספר היוחסין האירופאי ה-ESB. הטמרין לבן השפה נמצא בסכנת הכחדה בדירוג LC - לא בסיכון.

טמרין קיסרי

Emperor tamarin | Saguinus imperator

Emperor tamarin | Saguinus imperator תפוצה: יערות הגשם בברזיל, פרו ובוליביה. מזון: פירות, פרחים, שרף, חרקים, לטאות, ביצי ציפורים וצפרדעים. מידות: אורך גוף – 24-26 ס"מ. אורך זנב – 35 ס"מ. אורך חיים: 10-20 שנים.

הידעת?

חיים בקבוצות של 2-8 פרטים. נחשבים לקופים פעילים ביותר. נקראים על שם הקיסר הגרמני וילהלם השני בעקבות הדמיון הרב לשפמו הארוך. בטבע, נצפו כשהם חיים באותה טריטוריה עם טמרינים ממין אחר, מתקשרים ביניהם בעזרת קולות ומתאמים את תנועתם ללא לראות את הקבוצה האחרת. יחסים אלו עוזרים בהגנה מפני טורפים ומאפשרים מציאת מזון יעילה. הטמרין הקיסרי משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP. הטמרין הקיסרי נמצא בסכנת הכחדה בדירוג LC - לא בסיכון.

טמרין רעמתי זהוב ראש

Golden-headed tamarin | Leontopithecus chrysomelas

Golden-headed tamarin | Leontopithecus chrysomelas תפוצה: אזור מצומצם של יערות גשם במזרח ברזיל. מזון: פירות, פרחים, צוף, צפרדעים, חלזונות, לטאות, עכבישים וחרקים. אורך חיים: 14 - 10 שנים.

הידעת?

חיים בקבוצות קטנות של 4-8 פרטים. נקבה אחת מתרבה בקבוצה, לרוב נולדים תאומים בהמלטה. סובלים מאיבוד מאסיבי של בית הגידול הנובע מכריתת יערות והסבתם לשדות חקלאיים. מפגשים בין קבוצות שונות של טמרינים זהובי ראש מסתיימים לרוב בצעקות, מרדפים והתקפות. הטמרין הרעמתי זהוב הראש משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP. הטמרין הרעמתי זהוב הראש נמצא בסכנת הכחדה בדירוג EN - בסכנת הכחדה.
التامرين الاسدى ذو الرأس الذهبى لموطن: منطقة مصغرة من غابات المطر في شرقي البرازيل. الغذاء: فواكه , أزهار , رحيق , ضفادع , حلزونات , سحالي ,عناكب وحشرات . مدة حياته  10-14 سنة. هل تعلم ؟ يعيشون في مجموعات صغيرة بين 4-8 أفراد . أنثى واحده تتكاثر في المجموعة , في الغالب يولد توائم بالولادة . يعانون من خسارة واضحة في بيت التنمية والتي سببها قطع غابات وتحويلها الى حقول زراعية. الالتقاء بين مجموعات مختلفة من تامرين ذو الرأس الذهبي تنتهي على الغالب بالصراخ ,مطاردة وهجومات.

טפיר ברזילאי

South American tapir | Tapirus terrestris

South American tapir | Tapirus terrestris תפוצה: ליד נהרות ויערות בונצואלה, קולומביה, ברזיל, ארגנטינה ופרגוואי. מזון: עלים, ניצנים, עשבים, צמחי מים, פירות. אורך חיים: כ-35 שנים.

הידעת?

למרות דמיונם לפיל או חזיר, חבר הטפיר בסדרת מפריטי הפרסה להם שייכים הסוס והקרנף. החדק הקצר משמש לאיסוף מזון וכשנורקל בשעת השחייה. בשעת סכנה ובחום יעדיפו להימצא במים.

סיבות להכחדה:

1. איבוד שטחי מחייה כתוצאה מבירוא יערות. 2. צייד. הטפיר הברזילאי משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP. הטפיר הברזילאי נמצא בסכנת הכחדה בדירוג VU - עתידו בסכנה.

יעל

Capra nubiana | Nubian ibex

Capra nubiana | Nubian ibex תפוצה: אזורים סלעיים, בקרבת מעיינות מאפריקה עד אירופה. בישראל, מצוי באזורי ים המלח ובהרי הנגב. מזון: אוכל עשב. מידות: גופו 1.40 מטר וזנבו 13 ס"מ, גובהו עד 1 מטר. אורך חיים: 22 שנים.

הידעת?

לזכר זקן וקרניים ארוכות- עד 1.20 מטר, שטוחות, כפופות אחורנית ועליהם "כפתורים" בולטים. הנקבה קטנה יותר והקרניים קצרות. מספיקה לו שתייה אחת לכמה ימים. חי בעדרים של 10-50 פרטים.זקיפים שומרים על העדר ומתחלפים, והמנהיג שהוא קבוע, נותן את האות להימלט בשעת סכנה. מסוגל לקפוץ למעלה מ – 2 מטר גובה. היעל משתתף בעדכון פרטיו בספר היוחסין האירופאי ה-ESB. היעל נמצא בסכנת הכחדה בדירוג VU - עתידו בסכנה.

כבש בר קמרון

Cameroun sheep | Ovis orientalis

Cameroun sheep | Ovis orientalis קטן בגופו מכבש המשק, בעל פרווה קצרה וחומה.

כבש יעקב

Yahakov Sheep

מקור כבש זה בסוריה, לפני כ-3,000 שנה. גופו הלבן מנוקד בכתמים שחורים ולראשו 2-6 קרניים. צמרו איכותי וטוב במיוחד לטווייה ביד. שמו נגזר מסיפור יעקב ולבן הארמי. ייתכן וסיפור זה הינו התיאור הראשון של ברירה מעשה ידי אדם. "ויאמר יעקב... אעבוד בכל צאנך היום, הסר משם כל שה נקוד וטלוא... והיה שכרי" (בראשית ל‘ 32 – 31). שמות הכבשים שלנו: יעקב ורחל.

כבש משק

Domestic sheep | Ovis aries aries

Domestic sheep | Ovis aries aries בוית מכבש הבר לפני כ–8,000 שנים. מספק צמר, חלב ובשר. מוכרים כיום יותר מ –800 גזעים של כבשים. מקרניו החלולות של האיל הזכר, מתקינים שופרות. מזונו העיקרי – עשבים. אחת לשנה אצלנו בחי פארק – בחג השבועות נגזזת פרוותו של הכבש על מנת להקל על החום הכבד בחודשי הקיץ. זכר הכבש נקרא – כבש, אַיִל הנקבה – כבשה, רחל הצאצא – טלה, שה. כבש המשק - בעל פרווה ארוכה, צבעונית, מסולסלת וצפופה.

לוטרה גמדית

Oriental small-clawed otter | Aonyx cinereus

Oriental small-clawed otter | Aonyx cinereus תפוצה: בסבך הצמחייה שסביב ביצות, אגמים ונחלים, בדרום אסיה מהודו עד סין, מלזיה והפיליפינים. מזון: דגים, עופות, זוחלים, סרטנים, צדפות וחרקים. מידות: אורך גוף כ-60 ס"מ, אורך זנב כ-30 ס"מ. אורך חיים: כ–20 שנים.

הידעת?

הלוטרה הקטנה ביותר מבין 13 מיני הלוטרה הקיימים. קרומי השחייה הקצרים שלה מאפשרים לה ללכוד את טרפה בידיה בניגוד למיני לוטרה אחרים שלוכדים את הטרף בעזרת השיניים. הטפרים שלה קצרים. מסוגלת לראות לשמוע ולהריח בשעת שחייה. זיפי שפמה מאפשרים לחוש בזרמי מים קלים, כמו של טרף או מכשולים, ובכך מקלים על תנועתה במים עכורים ובחשכה. התקשורת הקולית מפותחת, והיא משמיעה קריאות שונות ומגוונות. להקת הלוטרות שבה 2 זכרים ו-2 נקבות הובאה בשנת 2006 מגן חיות בצרפת.

סיבות להכחדה:

1. זיהום מים. 2. הרס בתי גידול. 3. הסתבכות ברשתות דייג. 4. צייד לייצור פרווה. הלוטרה הגמדית נמצאת בסכנת הכחדה בדירוג VU - עתידו בסכנה.

למה

Lama glama | Llama

Lama glama | Llama תפוצה - הרי האנדים באמריקה הדרומית. מזון - עשבייה. אורך חיים - 20-23 שנים.

הידעת?

סוג מעלה גרה ממשפחת גמליים. שוכני הרים, החל מגובה 2,400 מטר עד 5,000 מטר. בעלי אוזניים ארוכות וחדות. פרוותם בעלת צבעים שונים. בהליכה זנבם מורם. משמשים כבהמות משא.

למור הטבעות (קטה)

Ring-tailed lemur | Lemur catta

Ring-tailed lemur | Lemur catta תפוצה: יערות במדגסקר. מזון: פירות, פרחים, עלים, עשבים וחרקים. מידות: אורך גוף כ- 40 ס"מ. אורך זנב כ- 60 ס"מ. אורך חיים: כ-25 שנים.

הידעת?

זנבו של הלמור מעוטר ב-13 טבעות שחורות ולבנות ומכאן שמו – למור הטבעות. חי בלהקה של עד 25 פרטים, שבה הנקבה שליטה. הלמור מתקשר עם חברי להקתו בעזרת נפנוף זנבו הבולט ובעזרת סימוני ריח שאותם הוא מפריש דרך בלוטות הריח. אם נתבונן בסבלנות ניתן לראות את הלמור מסמן בריח עצמים שונים בסביבתו ואפילו את חבריו ללהקה. לקבוצת הלמורים צורפה נקבה ירושלמית פורייה ומאז מתקיים ריבוי מוצלח בלהקה.

למור חום

Brown lemur | Eulemur fulvus

Brown lemur | Eulemur fulvus תפוצה: יערות מדגסקר. מזון: פירות, עלים ופרחים. מידות: 50 ס"מ גופו. אורך הזנב כ-50 ס"מ. משקל: 2.6 ק"ג. אורך חיים: כ-20 שנים.

הידעת?

חי בחבורות של 3-12 פרטים. ביום החבורה מתפרקת לתת קבוצות ובלילה מתאחדים יחדיו. לזכר שערות בהירות סביב הראש ולנקבה שערות כהות.

למור צווארון אדום

Red ruffed lemur | Varecia variegata rubra

Red ruffed lemur | Varecia variegata rubra תפוצה: יערות הגשם במזרח מדגסקר. מזון: פירות, צוף, זרעים, ניצנים ועלים. מידות: אורך גוף – 56 ס"מ. אורך זנב – 62 ס"מ. אורך חיים: כ-19 שנים. הגדול שבלמורים. חיים בקבוצות של עד 10 פרטים הכוללות זוג הורים וצאצאיהם. כמרבית הלמורים, מתרבים בסוף תקופת היובש במדגסקר, כך שהגורים נולדים בעונה הגשומה בה מצוי המזון בשפע. לרוב נולדים 3 גורים בהמלטה אחת שנמצאים בקן בתקופת חייהם הראשונה. מבלים את רוב זמנם בטיפוח עצמי והדדי, כשאר הלמורים, ולשם כך השיניים התחתונות המרווחות והטופר שבאצבע השנייה ברגלם האחורית מותאמים לסירוק וטיפוח.

למור הצווארון הוא בע"ח בסכנת הכחדה מהסיבות הבאות:

1. הרס בית הגידול כתוצאה מבירוא יערות הגשם לחקלאות. 2. צייד לבשר ופרווה. 3. סחר לא חוקי. למור הצווארון האדום משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP. למור הצווארון האדום נמצא בסכנת הכחדה בדירוג EN - בסכנת הכחדה. התצוגה פתוחה לקהל הרחב בשבתות וחגים בלבד.

למור צווארון שחור לבן

Black-and-white ruffed lemur | Varecia variegata variegata

Black-and-white ruffed lemur | Varecia variegata variegata תפוצה: יערות הגשם במזרח מדגסקר. מזון: פירות, צוף, זרעים ועלים. מידות: אורך גוף – 55 ס"מ. אורך זנב – 60 ס"מ. אורך חיים: כ-19 שנים. חיים בלהקות של 2- 5 פרטים. כמרבית הלמורים הנקבה דומיננטית מהזכר, גדולה ממנו והיא אחראית על שמירת הטריטוריה והגנתה מפני פולשים. התקשורת הקולית מפותחת - ידועות שש קריאות אזהרה שונות מפני טורפים. לרוב נולדים תאומים הנמצאים בשבועות הראשונים ללידתם בקן שהאם בונה עבורם, ומרפדת אותו בשערותיה, שלא כמו אצל רוב מיני הלמורים הנושאים את הגור על גופם.

למור הצווארון הוא בע"ח בסכנת הכחדה מהסיבות הבאות:

1. הרס בית הגידול כתוצאה מבירוא יערות הגשם לחקלאות. 2. צייד לבשר ופרווה. 3. סחר לא חוקי. למור הצווארון השחור לבן משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP. למור הצווארון השחור לבן נמצא בסכנת הכחדה בדירוג  - CR - בסכנת הכחדה חמורה. התצוגה פתוחה לקהל הרחב בשבתות וחגים בלבד.

מקוק זנב-אריה

Lion-tailed macaque | Macaca silenus

Lion-tailed macaque | Macaca silenus תפוצה: אזורים מיוערים במערב הודו. מזון: עלים, פרחים, פירות, חרקים, לטאות ויונקים קטנים. אורך חיים: 30-38 שנים.

הידעת?

חיים בלהקות של 10-34 פרטים. זכר שליט אחד מרבה את הנקבות. בעלי תקשורת קולית וחזותית מפותחת. נקראים על שם הרעמה המפוארת סביב ראשם וזנבם העירום שבקצהו שערות בעלות נפח כשל אריה.

סיבות להכחדה:

1. אובדן בית גידול כתוצאה מבירוא יערות. 2. צייד לבשר ולסחר לא חוקי. המקוק זנב האריה משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP. המקוק זנב האריה נמצא בסכנת הכחדה בדירוג EN- בסכנת הכחדה.

מרה

Patagonian mara | Dolichotis patagonum

Patagonian mara | Dolichotis patagonum תפוצה: ערבות ארגנטינה (דרום אמריקה) מזון: עשב וירקות. מידות: 80 ס"מ. אורך חיים: 7 שנים.

הידעת?

מכרסם ממשפחת קביתיים. שוכן ערבה. חי בעדרים קטנים. בארגנטינה נחשב לחיית ציד עיקרית.

מרמוסט לבן פנים

White-fronted marmoset | Callithrix geoffroyi

White-fronted marmoset | Callithrix geoffroyi תפוצה: יערות ברזיל. מזון: פירות, שרף, חרקים ובעלי חיים קטנים. מידות: אורך גוף – 20 ס"מ. אורך זנב – 29 ס"מ. אורך חיים: כ-10 שנים

הידעת?

חיים בקבוצות של 10-8 פרטים. בשעת החיזור, הזכר נוהג לקפל את זנבו לפני ההזדווגות. השיניים החותכות הקדמיות ארוכות כאורך הניבים, דבר המאפשר למרמוסט לחתוך בעץ וליצור חורים המניבים שרף הכלול בתפריט היומי של המרמוסט. בעקבות כריתת יערות ולכידת פרטים מהטבע, נמצא בסכנת הכחדה. זוג המרמוסטים בחי פארק מתרבה והזכר מפגין כישורי הורות שניתן להתקנות בהם. הוא נושא את הגורים על גופו מרגע לידתם, ומעביר אותם לנקבה בעת ההנקה בלבד. המרמוסטים משתתפים בפרוייקט עולמי בו גדלות ומתרבות משפחות בגני החיות השונים, במטרה להעבירן ליערות הגשם בברזיל בהמשך, למניעת הכחדת המין בטבע. המרמוסט לבן הפנים משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP. המרמוסט לבן הפנים נמצא בסכנת הכחדה בדירוג LC - לא בסיכון. בנובמבר 2013, נדבקו להקת המרמוסטים בנגיף הרפס של בני אדם. הדבקה זו התרחשה ככל הנראה כתוצאה מהאכלת הקופים ע"י מבקר נגוע בהרפס. על אף שלטי איסור האכלה התלויים על כל שלט בגן, ישנם עדיין מבקרים שאינם מודעים לפגיעה הבלתי הפיכה בעת האכלת בעלי החיים על ידם. כתוצאה מפצעי ההרפס, מתו כל ששת הקופים בתצוגה. תצוגת המרמוסטים נשארה בלתי מאויישת ומשמשת כדוגמא להשפעה ההרסנית של האכלת בעלי החיים ע"י הקהל.

מרמוסט שחור

Callimico goeldii | Goeldi‘s monkey

Callimico goeldii | Goeldi‘s monkey תפוצה: יערות צפון האמזונה באמריקה הדרומית. מזון: פירות, חרקים ובעלי חיים קטנים. מידות: אורך גוף – 22 ס"מ. אורך זנב – 27 ס"מ. אורך חיים: כ- 18 שנים.

הידעת?

חיים בקבוצות של 8-2 פרטים. הגור נולד במשקל 30 גרם. בשבועיים הראשונים האם נושאת את הגור. בשבוע השלישי הזכר נושא את הגור. החל מהשבוע הרביעי כל הקבוצה מתחלקת באחריות טיפול ונשיאת הגור. מסוגלים לקפוץ למרחק של 6-8 מטר. בעקבות כריתת יערות ולכידת פרטים מהטבע נמצא בסכנת הכחדה. המרמוסט השחור משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP. המרמוסט השחור נמצא בסכנת הכחדה בדירוג VU - עתידו בסכנה.

ניאלה

Nyala | Tragelaphus angasii

Nyala | Tragelaphus angasii תפוצה: ערבות סמוך למקור מים בדרום מזרח אפריקה. מזון: עשבים,עלים, ענפים קטנים, פרחים ופירות. מידות: אורך הגוף של הזכר יכול להגיע ל –195 ס"מ, ואצל הנקבה – 135 ס"מ. אורך הקרניים עד - 83 ס"מ. אורך חיים: כ-16 שנים.

הידעת?

הניאלה פעילה בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות ,אחר הצהרים והלילה. חיה בעדר. קיים הבדל ניכר בצורתם החיצונית של הזכר והנקבה. לזכר פרווה חומה כהה וקרניים. לנקבה פרווה אדומה ללא קרניים. הפרטים שונים ביניהם במספר הפסים והנקודות, המעטרים את פרוותם, במיקומם ובגודלם. עדרי הניאלות עוקבים לעיתים אחרי להקות בבונים ונהנים מהפירות והעלים שהבבונים הפילו מהעצים. הניאלה משתתפת בעדכון פרטיה בספר היוחסין האירופאי ה-ESB. הניאלה נמצאת בסכנת הכחדה בדירוג LC - לא בסיכון.

נמיית קוזימנס

Cusimanse | Crossarchus obscures

Cusimanse | Crossarchus obscures תפוצה: יערות במערב אפריקה. מזון: מכרסמים, זוחלים, חרקים, סרטנים, פירות יער. אורך חיים: כ-9 שנים.

הידעת?

נמייה החיה בקבוצה משפחתית של עד 20 פרטים, בעלת תקשורת קולית וחזותית רחבה ביותר. נודדים משטחי המחייה שלהם בתדירות גבוהה. לרוב מוצאים מקומות חדשים בנקרות עצים, מחילות של בעלי חיים אחרים, תלי טרמיטים וכו'. מתקיימת תורנות בין חברי הקבוצה שתפקידם לשאת את הגורים למקומות המגורים החדשים ולהאכיל אותם. סיבות להכחדה: צייד דירוג סכנת הכחדה - לא בסיכון LC
نمس كوزيمنس الانتشار: غابات غرب افريقيا. الغداء: قوارض, زواحف, حشرات, صلاطعين, فاكه بريه. العمر: 9 سنوات.

هل تعلم؟

النمس يعيش بمجموعات تصل الى 20 فردا, صاحب الاتصال الصوتي الاقوى. يتنقلون من منطقه معيشتهم باستمرار. الاغلبيه يجدون اماكن جديده بفتحات الاشجار, انفاق لحيوانات اخرى, قبه ترميتيم. تخصص دوريات بين اعضاء الفرقه ومهمتهم ان ينقلون الجراء لاماكن السكن الجديده واطعامهم. اسباب الانقراض: صيد

סוריקטה

Slender-tailed meerkat | Suricata suricatta

Slender-tailed meerkat | Suricata suricatta תפוצה:דרום אפריקה, באזורים יבשים וסלעיים. מזון: חרקים קטנים, פקעות ובצלים. מידות: גוף 35 ס"מ, זנבו 15 ס"מ. אורך חיים: 6 שנים.

הידעת?

זהו טורף החי בלהקות. תמיד תמצא סוריקטה עומדת על 2 רגליה, השומרת ומתריעה בפני אויבים – בצעקות רמות. בלהקה קיימת נקבה שלטת והיא היחידה שמתרבה. הגורים מטופלים ע"י כל הקבוצה. במידה ומספר הגורים גדול, נקבה נוספת מייצרת חלב ומסייעת לאם בהאכלות. בגלל פרצופן החביב והמטעה, ניסו בעבר המבקרים ללטף את הסוריקטות, למרות שלטי האזהרה הרבים. עקב נשיכות הוחלט להעביר את הלהקה לתצוגה עם גדר גבוהה שתמנע מגע עם הקהל.

עז אנגורה

Angora goat | Capra hircus hircus angora

Angora goat | Capra hircus hircus angora

עז:

העז בויתה עוד לפני כ – 9,000 שנים. כיום נפוצים גזעים רבים של עז הבית בכל העולם. את העז מגדלים בעיקר לחלב, אך גם לבשר, צמר ועור. לזכר קרניים גדולות מהנקבה וכן זקן מרשים.

מזונה העיקרי הינו עשבים.

זכר העז נקרא – תיש, הנקבה – עז והצאצא – גדי.

תיש צעיר נקרא גם – צְפִיר, שָעִיר.

עז אנגורה / عنزه أنغوره :

מצמרן מכינים את צמר המוהר ואריגים עדינים.

לזכר קרניים ארוכות ומסתלסלות. מקור עז זו בתורכיה, שם בעבר, הייתה הבלעדיות להכנת אריג המוהר. עם השנים התפשט גידול עזים אלו גם בדרום אפריקה ובאוסטרליה.

עז בורית

Boer goat | Capra hircus hircus boer

Boer goat | Capra hircus hircus boer

עז:

העז בויתה עוד לפני כ – 9,000 שנים. כיום נפוצים גזעים רבים של עז הבית בכל העולם. את העז מגדלים בעיקר לחלב, אך גם לבשר, צמר ועור.לזכר קרניים גדולות מהנקבה וכן זקן מרשים. מזונה העיקרי הינו עשבים. זכר העז נקרא – תיש, הנקבה – עז והצאצא – גדי. תיש צעיר נקרא גם – צְפִיר, שָעִיר.

עז בורית:

מוצאה בדרום אפריקה. פותחה לבשר וככזו בעלת כושר ולדנות גבוה – המלטה בכל 8 חודשים, כאשר רוב ההמלטות הן של תאומים. עליית משקלן של הוולדות עד גיל 7 חודשים גבוה במיוחד. בארץ נערכות הכלאות של העז הבורית עם העז השחורה (ממבר, בלאדי, בדואית) המקומית. תוצרי ההכלאה מראים התאמה טובה יותר לתנאי הגידול בארץ ושיעור הישרדות גבוה יותר לוולדות.

עז ננסית

West African pygmy goat | Capra hircus hircus west africa pygmy

West African pygmy goat | Capra hircus hircus west africa pygmy

עז:

העז בויתה עוד לפני כ – 9,000 שנים. כיום נפוצים גזעים רבים של עז הבית בכל העולם. את העז מגדלים בעיקר לחלב, אך גם לבשר, צמר ועור. לזכר קרניים גדולות מהנקבה וכן זקן מרשים. מזונה העיקרי הינו עשבים. זכר העז נקרא – תיש, הנקבה – עז והצאצא – גדי. תיש צעיר נקרא גם – צְפִיר, שָעִיר.

עז ננסית / عنزه صغيره:

עז אפריקאית הדומה במראה לעז הבר. בעלת ייצור חלב נמוך, ואופי חביב. מצויה במשקי בית למטרת נוי ומחמד בעיקר.

עז שמית (ערבית)

Domestic goat

Domestic goat | Capra hircus hircus

עז

העז בויתה עוד לפני כ – 9,000 שנים. כיום נפוצים גזעים רבים של עז הבית בכל העולם. את העז מגדלים בעיקר לחלב, אך גם לבשר, צמר ועור.לזכר קרניים גדולות מהנקבה וכן זקן מרשים. מזונה העיקרי הינו עשבים. זכר העז נקרא – תיש, הנקבה – עז והצאצא – גדי. תיש צעיר נקרא גם – צְפִיר, שָעִיר. עז שמית (ערבית)/عنزه عربيه : מקורה בסוריה וקפריסי. מסייעת לדילול צמחיה בסבכי חורש ועידוד צמיחת עצים לגובה. מגדלים אותה בארץ בעיקר במשקים לייצור גבינות עזים הרועות במרעה. הזכר גדול מהנקבה ובעל קרניים ארוכות ומסולסלות.

עטלף השועל המעופף מרודריגז

Pteropus rodricensis | Rodriguez flying fox

Pteropus rodricensis | Rodriguez flying fox תפוצה: יערות טרופיים באי רודריגז שבמערב האוקיינוס ההודי. מזון: חלקים רכים של פירות, פרחים ועלים צעירים. אורך חיים: בטבע כ-4 שנים, בשבי עד 17 שנים.

הידעת?

שייכים לעטלפי הפרי. פניהם דמויי שועל ומכאן שמם. מוטת כנפיים יכולה להגיע ל-90 ס"מ, ומשקלם ל-350 גרם. חיים בלהקות. על הבוהן הבולטת מכל כנף ישנה ציפורן המאפשרת אחיזה לצורך טיפוס או תלייה. נתלים במהופך על עצים חשופים על מנת שיוכלו לפרוש כנפיים בקלות. אינם נעזרים בגלי הד להתמצאות כעטלפי החרקים פעילי הלילה. דירוג סכנת הכחדה: EN - בסכנת הכחדה

סיבות להכחדה:

בירוא יערות, מחסור במזון, צייד, סופות טרופיות. משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP.
خفاش الثعلب الطائر من رودريغيز الانتشار: الغابات الاستوائية في جزيرة رودريغيز الموجودة غرب المحيط الهندي. الغذاء: أجزاء لينة من الفاكهة, ازهار واوراق صغيرة. العمر: في الطبيعة حتى 4 سنوات, بالاسر حتى 17 سنة.

هل تعلم:

يتبعون لخفاش الفواكه. وجههم يشبه الثعلب ولذلك سمي بهذا الاسم. امتداد اجنحتهم قد تصل ل 90 سم, ووزنهم ل 350 غرام. يعيشون بأسراب. على إبهام القدم البارز من كل جناح يوجد ظفر الذي يمكنه بالإمساك لحاجة التسلق او التعلق. يتعلقون بشكل عكسي على أشجار مكشوفة لتسهل عليهم فتح اجنحتهم بسهولة. لا يتساعدوا بصدى الأمواج للتواجد كخفافيش الحشرات الفعالة ليلي. أسباب للانقراض: إزالة الغابات, نقص بالغذاء, صيد, عواصف أستوائية.

עצלן דו אצבע חום

Choloepus didactylus | Linne's two-toed sloth

Choloepus didactylus | Linne's two-toed sloth תפוצה: יערות גשם בצפונה של אמריקה הדרומית. מזון: עלים, ענפים, פירות, חרקים, מכרסמים. אורך חיים: כ-15 שנים בטבע, מעל 30 שנה בגני חיות.

הידעת?

בגפיים הקדמיות 2 אצבעות עם טפרים באורך 7.5 ס"מ. 3 אצבעות ברגליים האחוריות. נתלה על ענפים במהופך רוב חייו. ישן, אוכל, מזדווג, והנקבה ממליטה, במהופך על העץ. יורד מהעץ רק על מנת לעשות את צרכיו ולעבור לעץ אחר. על הקרקע העצלן נע בזחילה איטית ומגושמת. יכול לשחות היטב. ישן 15-18 שעות ביממה. טמפרטורת הגוף של העצלן יכולה להשתנות ב-12 מעלות בהתאם לטמפרטורת הסביבה, ונעה בין 24 ל-33 מעלות צלזיוס. בעונה הגשומה משתנה צבע פרוותו מחום לירקרק בגלל אצות הגדלות על פרוותו דבר המסייע להסוואתו. איום לשרידות: הרס בית הגידול, כריתת יערות, סלילת כבישים, צייד. העצלנים משתתפים בתוכנית האירופאית למינים נכחדים - EEP.

לחי פארק הגיעו בשנת 2020 שני עצלנים:

טיקו - זכר יליד הולנד, 28/9/17. טיקה - נקבה ילידת אוסטריה, 21/1/19. נאחל להם להביא צאצאים צברים בהקדם
كسول ذو الإصبعين البني الانتشار: غابات الامطار في شمال أمريكا الجنوبية. الغذاء: أوراق, أغصان, فواكه, حشرات, قوارض. العمر: حوالي 15 سنة في الطبيعة, من فوق 30 سنة في حدائق الحيوان. هل تعلم: في الأطراف الامامية إصبعين مع مخالب طول 7.5 سم. 3 أصابع في الأرجل الخلفية. يتعلق على الاغصان رأسًا على عقب معظم حياته. ينام, يأكل, يتزاوج, والانثى تلد, رأسًا على عقب على الشجرة. ينزل من الشجرة ليقضي حاجاتهُ ولينتقل إلى شجرة أخرى. على الأرض الكسول يتحرك بزحف بطيء وغير أخرق. يمكنهُ السباحة جيدًا. ينام 18-15 ساعة في اليوم. درجة حرارة جسم الكسول ممكن أن تختلف من 12 درجة حسب درجة الحرارة المحيطة, وتتراوح من 24 ل- 33 درجة مئوية. في موسم الامطار يتغير لون الفراء من البني إلى الأخضر بسبب نمو الطحالب على فراءه مما يساعد على تمويهه. تهديد للبقاء: تدمير الموطن, إزالة الغابات, بناء الطرق, الصيد.

פיל אסיתי

Asiatic elephant | Elephas maximus

Asiatic elephant | Elephas maximus תפוצה: יערות ואזורי עשביה עם עצים נמוכים בדרום מזרח אסיה, כולל הודו. מזון: פירות, עשבים, עלים, שיחים, קליפות, שורשים וגזעי עץ. הפיל אוכל 150 ק"ג מזון ושותה 140 ליטר מים ליממה. מידות: אורך עד 6.4 מטר. גובה כתפיים עד 3 מטר. משקל: 5-3 טון. אורך חיים: כ- 70 שנים.

הידעת?

המאפיין הבולט ביותר של הפילים הוא החדק, שהינו הארכה של החוטם ושל השפה העליונה ובקצהו נחיריים. החדק הוא איבר רגיש במיוחד המכיל שרירים רבים. הפיל מסוגל לבצע פעולות עדינות מאוד בעזרת החדק, כמו להרים בוטן ופעולות רבות אחרות כמו- אכילה, שתייה, הרחה, נשימה, יצירת מגע, השמעת קול, איבוק גופו בעפר כנגד טפילים ועוד. החַטים הם השיניים החותכות העליונות. הם קיימים בד"כ רק בזכרים ובעזרתם ניתן לחפור באדמה ע"מ למצוא מים, להסיר את קליפת העץ, לסמן עצים ולהילחם. הפילים מראים עדיפות לשימוש בחַט ימני או שמאלי, כשם שבני אדם הם ימניים או שמאליים. הפיל האסייתי המבוית משמש להובלת משאות כבדים ולרכיבה.

סיבות להכחדה:

1. בעבר צייד לצורכי מזון וכיום צייד בלתי חוקי להשגת פילים לביות וחטי שנהב. 2. אובדן בית הגידול כתוצאה מחקלאות ובירוא יערות. צמד הפילות פולה ולולה הגיעו לחי פארק מהספארי ברמת גן. פולה הינה נקבה, נולדה ב-6.1.1991 ובעלת שיער ארוך בקצה זנבה (מצורפת תמונה) לולה - אחותה של פולה, גם היא נקבה, נולדה ב-3.9.2000. שיער זנבה קצר (מצורפת תמונה). הפילות עוברות אימונים ייחודיים שמטרתם בדיקה גופנית ובריאותית במינימום התערבות ווטרינרית חודרנית. הושטת רגל, אוזן, פתיחת פה - נעשים בהסכמה מלאה מצד הפילות ועוזרים לצוות בטיפול נכון בפילים. כל האימונים והטיפולים נעשים מאחורי סורגים - הפיל נחשב לחיה מסוכנת ועל כן נדרשת עבודה במקסימום בטיחות. בימי שבת וחג, נערך אימון הפילות, על פי רוב בשעה 12.00. יש להתעדכן ביום ההגעה לחי פארק. הפיל האסיאתי משתתף בתוכנית אירופאית למינים נכחדים ה-EEP. הפיל האסיאתי נמצא בסכנת הכחדה בדירוג EN - בסכנת הכחדה.

פנק

Fennec fox | Vulpes zerda

Fennec fox | Vulpes zerda תפוצה: מדבריות בצפון אפריקה וסיני. מזון: חרקים, חלזונות, זוחלים קטנים, ציפורים קטנות, מכרסמים ומעט מזון צימחי. מידות: אורך הגוף 40 ס"מ, אורך זנב 21 ס"מ, אורך אפרכסת האוזן 10 ס"מ. אורך חיים: 6-10 שנים.

הידעת?

הפנק מבלה את רוב זמנו במאורתו. גודל אפרכסות האוזניים ושלפוחיות השמע מעידות שחוש השמיעה של הפנק מפותח מאוד ומאפשר לו לשמוע תנועת חרקים. פירוש השם פנק בערבית הוא שועל קטן ואכן הפנק הוא השועל הקטן ביותר. הפנק נמצא בסכנת הכחדה בדירוג RE נכחד באזורינו. שייך לתוכנית האירופאית של בע"ח הנמצאים בסכנת הכחדה - EEP

צבי ישראלי

Gazella gazella gazella | Palestine gazelle

Gazella gazella gazella | Palestine gazelle תפוצה: צפון אפריקה עד הודו, כולל ישראל. שוכן הרים ושדות. מזון: אוכל עשב. מידות: 1.40-1.20 מטר אורך גופו. זנבו 20 ס"מ, אורך קרניו- 25 ס"מ. אורך חיים: 8-13 שנים.

הידעת?

חיים בעדרים קטנים, זכרים לחוד ונקבות עם עופרים. בדהירותיו קופץ לגובה מטר ומעלה, אך בשעת מצוקה מסוגל לקפוץ, מעל מכשולים, בגובה 3-4 מטר. מיטיב לשמוע ובעל חוש ריח מפותח.

סיבות להכחדה:

1. צמצום שטחי מחייה בעקבות התפתחות בנייה וחקלאות. 2. עלייה במספר הטורפים. 3. צייד. 4. הרעלות. בעל חיים בסכנת הכחדה בדירוג VU עתידו בסכנה.

קוף סנאי מצוי

Common squirrel monkey | Saimiri sciureus

Common squirrel monkey | Saimiri sciureus תפוצה: יערות הגשם בדרום אמריקה. מזון: פירות, עלים, זרעים, חרקים, עכבישים וצפרדעים. מידות: אורך גוף - 30 ס"מ, אורך זנב - 40 ס"מ. אורך חיים: כ-20 שנים.

הידעת?

נקראים כך בגלל מידתם הקטנה. הזכר גדול מהנקבה וניביו העליונים גדולים מיוחד. להקת קופי סנאי מונה 50-70 פרטים ויכולה להגיע עד ל-300 פרטים. הם מאוד זריזים ובד"כ רצים וקופצים בין הענפים. עיקר פעילותם ביום, לרוב סביב מקור מים. הנקבה דומיננטית. התקשורת הקולית שלהם מפותחת ביותר. נסו להאזין. הלהקה בחי פארק היא להקה מתרבה, ובכל שנה נוספים לה פרטים חדשים. על אף המראה החביב שלהם לא יהססו לנשוך אצבע הפונה לעברם. בתצוגה קיימים שלטים רבים המזהירים את הקהל ומבקשים שלא להאכיל את בע"ח. הימנעו מהאכלת בע"ח בביקורכם בגן החיות. קוף הסנאי נמצא בסכנת הכחדה בדירוג LC - לא בסיכון. לידיעת הקהל: תצוגת קופי הסנאי פתוחה בשבתות וחגים בלבד.

קוף עכביש מקסיקני

Spider monkey Mexican | Ateles geoffroyi vellerosus

Spider monkey Mexican | Ateles geoffroyi vellerosus

תפוצה - יערות גשם באמריקה המרכזית: מקסיקו, גואטמלה, אל סלבדור, הונדורס.

מזון - פירות ואגוזים. בעדיפות נמוכה- חרקים, ביצים, עלים.

אורך חיים - כ-30 שנים.

הידעת?

כאשר ניתלים עם הזנב החזק והגמיש שלהם נראים כעכביש. הזנב משמש לתנועה ואחיזה.

נתלים בעזרת ידיהם הארוכות כוו על העצים, חסרי אגודל בידיהם, דבר המקל על התנועה המהירה שלהם.

הנקבה המובילה אחראית בדרך כלל למציאת מקורות המזון. אם היא לא יכולה למצוא מספיק אוכל הלהקה, שיכולה להגיע ל 40 חברים, תתפצל לקבוצות קטנות של עד 8 פרטים לליקוט נפרד.

בעלי מגוון קולות. מרחיקים את אויביהם ע"י השמעת קולות, ניעור ענפים עד שבירתם והטלת הפרשות על הפולש שמתחתם.

סיבות להכחדה:

1. צייד, הרס בתי גידול.

2. דירוג סכנת הכחדה CR.


قرد العنكبوت المكسيكاني

الانتشار:غابات المطر في اميركا الوسطى, المكسيك, غواطماله, السيلبدور, هوندورس.

الغداء: فاكه وجوز. الحشرات ليس مفضل,بيض, اوراق.

يعيش حوالي: 30 سنه.

هل تعلم؟

في لحضه التصلق بواسطه الذيل القوي والصلب كانهم يشبهون العنكبوت. الذيل يستعمل للتصلق والامساك. يتصلقون بواسطه ايديهم الطويله على الاشجار,الاصبع الكبير غير موجود لديهم.وهذا بشيئ يسهل عمليه التنقل لديهم اسرع.

الانثى المسيطره هي المسئوله عادة على كشف مصادر الغذاء. وبحال لم تستطيع توفير كميه الغداء المطلوبه للمجموعه,المجموعه التي تضم حوالي 40 فردا تنفصل لمجموعات قليله تصل الى 8 افراد لتوفير الغذاء لوحدهم.اصحاب اصوات مختلفه.يبعدون العدو عن طريق اصدار اصوات, او هز الاغصان واحيانا كسر الغصن, يخرجون الفضلات

من جسمهم على العدو الذي من تحتهم.

اسباب الانقراض: الصيد وتقليص اراضي المعيشه.

קנגורו אדום

Red kangaroo | Macropus rufus

Red kangaroo | Macropus rufus תפוצה - ערבות אוסטרליה מזון - אוכל עשב, עלים, פרחים ושורשים. אורך חיים - 16-22 שנים.

הידעת?

הזכר - אדום-חום, הנקבה אפורה. קפיצותיו מגיעות למרחק של עד 10 מטר. הגור נולד בהריון קצר של 33 יום ובאורך 2-3 ס"מ. עם היוולדו נצמד אל פטמת אמו, שבתוך כיס בטנה, במשך 2 חודשים. נשאר בכיס כ-8 חודשים עם כניסות ויציאות ממנו, רק לאחר שנה מפסיק לינוק. זנבו שומר על שיווי משקל ומשמש בשעת דילוג כהגה לצורך פניה. הקנגורו האדום משתתף בעדכון פרטיו בספר היוחסין האירופאי ה-ESB. הקנגורו האדום נמצא בסכנת הכחדה בדירוג LC - לא בסיכון.
الكنغر الأحمر الانتشار - صحاري استراليا. الغذاء- يأكل أعشاب, أوراق, ازهار وجذور. متوسط العمر - 16-22 سنة. هل تعلم؟ الذكر- أحمر-برتقالي, الانثى- رماديه. تصل قفزته حتى مسافة 10م. صغير الكنغر يولد بعد فترة حمل قصيرة 33 يوم وبطول 2-3 سم. بعد ولادته يلتصق بحلمة امه, الموجودة في جيب بطنها, لمدة شهرين. يبقى في الجيب حوالي 8 أشهر خلال هذه الفترة يدخل ويخرج من الجيب, فقط بعد سنة يتوقف عن الرضاعة. ذنبه يساعده بالمحافظة على التوازن ويوجهه اثناء القفز بهدف الالتفاف.

קפוצ‘ין חום

Brown capuchin | Cebus apella

Brown capuchin | Cebus apella תפוצה: שוכני ערבות באמריקה המרכזית והדרומית. מזון: פירות, עלים, חרקים, ביצי ציפורים גוזלים ויונקים קטנים. מידות: כ- 50 ס"מ, הזנב - כאורך הגוף. אורך חיים: כ-30 שנים.

הידעת?

בעלי אינטליגנציה גבוהה. זנבו משמש לאחיזה. מיוחדות לו השערות הקצרות של הקדקוד הנוטות אחורנית ומזכירות את כובע הנזירים הקפוצ‘יניים. ניתן לזהות את מנהיג הלהקה, אבנר, לפי גודלו הרב יחסית לשאר חברי הלהקה. הלהקה מתרבה ובכל שנה נוסף לה גור אחד לפחות.

חי פארק לראות את כל הטבע מקרוב

השאירו פרטים כבר עכשיו, אנו נחזור אלכם בהקדם

    בניית אתרים