שקנאי מצוי
Eastern white pelican | Pelecanus onocrotalus
תפוצה: מקווי מים מתוקים בדרום-מזרח ומרכז אסיה, דרום ומזרח אירופה, חורפים באפריקה ובנדודיהם עוברים בלהקות גדולות את ישראל בסתיו ובאביב.
מזון: דגים.
מידות: אורך גוף – 1.40-1.75 מטר, אורך כנף – 60-70 ס"מ,מוטת כנפיו – 2.70-3.10 מטר.
אורך חיים: כ-15 שנים.
הידעת?
בעצמותיו של השקנאי, ומתחת לעורו, מצויים שקי אוויר. מבנה זה, מפחית את משקל גופו ומאפשר לו לעוף בקלות. לעומת זאת, מקשים עליו שקי האוויר את הצלילה במים. את הדגים תופס השקנאי ע"י טבילת הראש והצוואר במים ולכידתם בשק המשתלשל מהגרון שיכול להכיל כ-5 ליטר מים ודגים רבים.
להקות השקנאים נודדים באופן מאורגן בצורת ראש חץ או בשורה אלכסונית עם רווחים שווים בין פרט לפרט.
