קקדו גופין
תפוצה: יערות ואדמות חקלאיות באי מזרח טימור, הצמוד לאינדונזיה.
מזון: פירות, פרחים, שורשים, זרעים, אגוזים וחרקים.
בעל ציצית קטנה בראשו. נחשב לבעל אופי נוח, ידידותי ונבון. נמצא קרוב לאיום סכנת הכחדה עקב צייד וסחר לא חוקי.
ككدو جوفين
الانتشار: غابات وأراضي زراعية في جزيرة تيمور الشرقية,
المجاورة لإندونيسيا.
الغذاء: فواكه, أزهار, جذور, بذور, جوز وحشرات.
لديها ريش طويل فوق الرأس. يتمتّع بشخصية مريحة, ودي وذكي. قريب من خطر الانقراض بسبب الصيد وتجارة غير قانونية.
דרוג סכנת הכחדה NT – קרוב לאיום
