פלמינגו בכיר
Greater flamingo | Phoenicopterus roseus
תפוצה: ביצות ואגמים, מפרצי ימים רדודים מדרום אירופה להודו, המזרח התיכון, אפריקה ואמריקה.
מזון: ירקות, אצות זחלים וסרטנים.
אורך חיים: כ-30 שנים.
הידעת?
מקורו משמש כמסננת בו הלסת העליונה קטנה מהתחתונה. רגליו ארוכות מאוד (יחסית לגוף, אלו הן הרגליים הארוכות ביותר בעופות). חי בלהקות ענקיות. שני ההורים דוגרים על ביצה אחת. צבעם הוורוד מתקבל ממזונם.
