יונת ניקובר
Nicobar pigeon | Caloenas nicobarica
תפוצה: יערות באיי ניקובר באוקיינוס ההודי בין הודו לתאילנד, נמצאת במספרים קטנים באיי שלמה, תאילנד, גינאה.
מזון: פירות, זרעים, ניצנים.
הידעת?
היונים עפים בלהקות מסודרות מאי לאי לחיפוש מזון ומקום לינה בטוח. ליונים הבוגרים זנב לבן המשמש כמעין פנס בשעת תעופה עם שחר או בין ערביים. הזנב הלבן מסייע לשמור על אחידות הלהקה בשעת תעופה.
מספרם בטבע נמצא בירידה בעקבות אילוץ היונה לחפש מזון באזורי השפלה החשופים. ריבוי טורפים כמו חתולים וחולדות באזורים אלו מעלים את סיכויי הטריפה של היונים. בנוסף, צייד למסחר והרס שטחי מחייה בעקבות בנייה, מצמצמים את מספרם בטבע.
