ארמדיל מצטנף דרומי
תפוצה: שטחי מישור יבשים במרכז אמריקה הדרומית.
מזון: בעזרת לשונו הדביקה אוסף חרקים, נמלים וטרמיטים. בנוסף אוכל שורשים, פירות וירקות.
אורך חיים: 30-20 שנים.
הידעת?
בע"ח יחידאי, בעל העדפת פעילות בשעות החשכה. אחד משני המינים היחידים של ארמדיל שיכולים להתקפל לכדור מושלם למטרות הגנה עצמית.
שלוש החגורות שלו בשריון מאפשרות לו גמישות, על מנת להצמיד את הראש והזנב. הוא משתמש ברגליו החזקות ובטפריו הגדולים כדי לחפור בקן נמלים או מתחת לקליפות העץ, כדי להגיע למזונו.
בניגוד לרוב הארמדילים, הוא לא חופר מחילות ולא מותאם לחיים במחילות, אך לעיתים הוא משתמש במחילות נטושות כמו של דוב נמלים ענק.
דירוג סכנת הכחדה: NT- קרוב לאיום.
האיום העיקרי עליו הוא הרס בית הגידול לחקלאות, לכידה ומכירה כחיית מחמד או כמזון.
فرس النهر(الهيبوپوتام) القزم
الانتشار: يعيش في المناطق السهلية الجافة في وسط أمريكا الجنوبية.
الغذاء: يستخدم لسانه اللزج لجمع الحشرات مثل النمل والنمل الأبيض (الترميت). كما يأكل أيضًا الجذور والفواكه والخضروات.
متوسط العمر:30-20 سنة.
هل تعلم؟
هو حيوان يعيش بشكل منفرد، وينشط أكثر في ساعات الليل.
يُعتبر واحدًا من نوعين فقط من الأرماديلو القادرين على الالتفاف على شكل كرة كاملة لحماية نفسه.
تساعده الحلقات الثلاث في درعه على الانحناء ليضم رأسه وذيله.
يستخدم أرجله القوية ومخالبه الكبيرة للحفر داخل أعشاش النمل أو تحت قشور الأشجار للوصول إلى طعامه.
وعلى عكس معظم أنواع الأرماديلو، فهو لا يحفر جحورًا للعيش فيها، لكنه أحيانًا يستخدم جحورًا مهجورة مثل جحور آكل النمل العملاق.
التهديد الرئيسي له هو تدمير موطنه الطبيعي لأغراض الزراعة، بالإضافة إلى اصطياده وبيعه كحيوان أليف أو كغذاء.
דירוג סכנת הכחדה: NT – קרוב לאיום.
