צב יבשה דרבני
תפוצה: אזורים מדבריים בצפון ומרכז אפריקה.
מזון: פרחים, עשבים, שורשים וקקטוסים.
אורך חיים: 100-80 שנים.
הידעת?
הצב השלישי בגודלו בעולם אחרי צב הגלאפגוס והאלדברה. שמו ניתן לו הודות לזוג הדורבנות ברגליו האחוריות, והקשקשים המחודדים לגופו. חופר מחילות קבועות וארעיות. כאשר מזג האוויר חם או קר מידי עבורם, הם נסוגים למחילה. הצבים נצפו מטיחים בוץ על שריונם כדי לקררו. כאשר הטמפרטורות מגיעות ל-40 מעלות צלזיוס מרייר הצב ומורח את רוקו על גפיו הקדמיות, כדי לקררם.
סיבות להכחדה: טריפת צעירים ע"י טורפים מדבריים, צמצום במזון עקב שריפות בר ורעיית יתר של בע"ח אחרים. איסוף לסחר לא חוקי.
سلحفاة سودانية
الانتشار: مناطق صحراويّة في شمال ووسط افريقيا.
الغذاء: الزهور, الأعشاب, الجذور والصبار.
متوسط العمر: 80-100 سنة.
هل تعلم؟
هي ثالث أكبر نوع من السلاحف في العالم بعد سلحفاة غالاباغوس وسلحفاة ألدابرا العملاقة. لديه قشور مدبّبة على جسمه. يحفر جحور دائمة ومؤقتة للعبور.
عندما يكون الطقس حار او بارد بالنسبة لهم، فإنهم يقضون وقتهم في الجحور. وقد لوحظ على السلاحف انها تُلقي الطين على اصدافها للتبريد. وعندما تصل درجات الحرارة إلى 40 درجة مئوية، تُسيل السلحفاة لعابها وتفرك لعابها على أطرافها الأمامية لتبريدها.
أسباب الانقراض: افتراس الصغار من قبل الحيوانات المفترسة في الصحراء، وانخفاض الغذاء بسبب حرق الغابات. جمعهم للتجارة غير المشروعة.
דרוג סכנת הכחדה EN – בסכנת הכחדה
