יעל נובי
תפוצה: אזורי סלעים תלולים במזרח התיכון, צפון אפריקה וחצי האי ערב. בארץ נמצא במדבר יהודה, הנגב והרי אילת.
ניתן למצוא פרטים גם באזור רמת הגולן שהובאו לשם בניסיון לשמר את המין.
מזון: צמחים.
אורך חיים: 19-12 שנים.
הידעת?
קרוי על שם אזור נוביה, בסביבתו הוא מצוי. פעיל בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות, אחר הצהרים והלילה.
לזכר זקן, קרניים ארוכות עד 1.30 מטר, כפופות אחורנית ועליהן בליטות. הנקבה קטנה יותר ולה קרניים קצרות עד 40 ס"מ.
בשעת סכנה משמיע שריקת אזהרה.
סיבות להכחדה:
צייד, אובדן שטחי מחייה, דריסה בכבישים, האכלה ע"י אנשים ופגיעה משאריות פסולת (שקיות, קופסאות שימורים), בצורת.
דירוג סכנת הכחדה: VU עתידו בסכנה.
היעל משתתף בתוכנית האירופאית למינים נכחדים ה -EEP.
وعل النوبي
الانتشار: مناطق صخرية منحدرة في الشرق الأوسط, شمال افريقيا وشبه الجزيرة العربية. في البلاد يتواجد في صحراء يهودا, النقب وجبال ايلات.
يمكن إيجاد افراد أيضا في منطقة هضبة الجولان حيث قاموا بجلبهم كمحاولة منهم بالحفاظ على النوع.
الغداء: نباتات.
متوسط العمر: 19-12 سنة.
هل تعلم؟
سُمي نسبة لمنطقة النوبة, وهي المنطقة التي يتواجد فيها. نشط بالأساس في ساعات الصباح الباكرة, بعد الظهر وفي الليل. للذكر لحية,
قرون طويلة حتى 1.30 متر, ملتوية للخلف وعليها بروزات. الانثى أصغر حجماً ولديها قرون قصيرة حتى 40 سم. في ساعة الخطر تُطلق صفارة تحذير.
أسباب الانقراض
الصيد, خسارة مساحات العيش, الدهس في الشوارع, الاطعام بواسطة الانسان والضرر من بقايا النفايات (أكياس, معلبات), الجفاف.
