אוֹצֶלוֹט
תפוצה: אזורים קרובים למקורות מים עם כיסוי צמחייה צפוף, מדרום-מערב ארצות הברית, מקסיקו, אמריקה המרכזית והדרומית.
מזון: קופים, נחשים, דגים, דו-חיים וציפורים.
אורך חיים: 20 שנים.
הידעת?
פעיל לרוב בשעות הדמדומים והלילה, במשך היום נח על עצים, או עלים דחוסים. יחידאי. לזכר כמה נקבות. הוא נפגש איתן בתקופת הייחום.
קנאי לתחום מחייתו ויכול להילחם בפראות, עד מוות. בעבר ניצוד בגלל פרוותו והגיע למצב סכנת הכחדה, אך כיום מוגן בחוק ונמצא בדירוג ללא סיכון.
בעל חוש ריח וראייה חדה. לכל פרט דגם פרווה ייחודי. פירוש השם אוֹצֶלוֹט-"טורף מנומר" בשפה האצטקית העתיקה.
الأُسلوت
الانتشار: يتواجد في مناطق قريبة من مصادر المياه التي تحتوي على غطاء نباتي كثيف، من جنوب غرب الولايات المتحدة، المكسيك، وأمريكا الوسطى والجنوبية.
الغداء:القرود، الثعابين، الأسماك، البرمائيات، والطيور.
متوسط العمر:20 سنة.
هل تعلم؟
ينشط غالبًا خلال ساعات الغسق والليل، ويستريح خلال النهار على الأشجار أو على أوراق متراكمة. يعيش بشكل فردي. للذكر عدة إناث، يلتقي بهن خلال موسم التزاوج.
شديد التعلق بمنطقته وقد يقاتل بشراسة حتى الموت. في الماضي تم اصطياده بسبب فرائه حتى أصبح مهددًا بالانقراض، لكنه اليوم محمي بموجب القانون ومصنف كـ”غير مهدد”. يتمتع بحاسة شم وبصر حادين.
لكل فرد نمط فراء فريد من نوعه. معنى الاسم “أُسلوت” بلغة الأزتك القديمة هو “المفترس المرقط”.
דירוג הכחדה – LC – לא בסיכון.
