כבש בר קמרון
נחשב לאבי הכבשים המבויתים. קטן בגופו מכבש המשק, בעל פרווה קצרה וחומה.
לזכר קרניים, הנקבה ללא קרניים. הכבשה ממליטה אחרי הריון של 5 חודשים.
הטלאים נשארים עד שנתיים ליד אמם. נפוץ בעיקר בקמרון, מרכז אפריקה.كبش بري كاميروني
يعتبر أب الخرفان المدجَّنة. يمتاز بصغر حجمه مقارنة بخروف المزارع, وهو ذو فراء قصيرة بنّي اللون.
للذكر قرون, للأنثى لا يوجد قرون. تستمر مدة حَمَل النعجة 5 أشهر, وقد يبقى مواليدها إلى جوارها مدة عامين. انتشاره الرئيسي في الكامرون الواقعة في مركز إفريقيا.
