טמרין לבן שפתיים
תפוצה: יערות גשם בברזיל, בוליביה ופרו.
מזון: פירות, שרף וחרקים.
אורך חיים: 14-10 שנים.
הידעת?
חיים בקבוצות קטנות של 15-2 פרטים. בלהקה יש נקבה וזכר שליטים מתרבים והצאצאים שלהם.
האבא האחים והאחיות עוזרים בנשיאה וטיפול בגורים. בטבע, מבלים את רוב זמנם בגובה של 10 מטר מהקרקע.
"אַחַת לְשָׁלֹשׁ שָׁנִים תָּבוֹא אֳנִי תַרְשִׁישׁ, נֹשְׂאֵת זָהָב וָכֶסֶף, שֶׁנְהַבִּים וְקֹפִים, וְתֻכִּיִּים." מלאכים א, י, כב.
طمارين أبيض الشفاف
الانتشار: الغابات المطيرة في البرازيل, بوليفيا, وبيرو.
الغذاء: الفاكهة, الحشرات والراتنج (افرازات من النباتات)
متوسط العمر: 10-14 سنة
هل تعلم؟
يعيشون في مجموعات صغيرة مكوّنة من 2-15 فرد. القطيع مكوّن من ذكور واناث مع ابنائهم.
الأب والاخوة والأخوات يساعدون في حمل ورعاية النّسل. في الطّبيعة, يقضون معظم وقتهم على ارتفاع 10 أمتار عن الأرض.
הטמרין לבן השפה נמצא בסכנת הכחדה בדירוג LC – לא בסיכון.
