חנק משריץ
משפחה: חנקיים.
תפוצה: אירופה, דרום מערב אסיה עד מרכזה, צפון אפריקה. בישראל מצוי בקרבת החוף וצפון הנגב.
מזון: מכרסמים, זוחלים וציפורים.
משריץ ולדות חיים ומכאן שמו. נחש שאינו נוהג לנשוך. פעיל בשעות הבוקר והערב, ובשאר הזמן מתחפר בקרקע, כשראשו מציץ. התוכלו לראותו בתצוגה ?
الأفعى المبيضة
العائلة: خانقات.
الانتشار: أوروبا, جنوب غرب آسيا الى المركز, شمال أفريقيا. في اسرائيل موجود بالقرب من الشاطئ وشمال النقب.
الغذاء: قوارض, زواحف وطيور.
يضع المواليد الاحياء ومن هنا جاء اسمه. ثعبان لا يعض. فعَّال في ساعات الصباح والمساء, وبقية الوقت يختبئ داخل التربة, أنما رأسهُ في الخارج ويختلس النظر. هل تستطيعون رؤيتهُ بالمعرض؟
